неділя, 27 лютого 2022 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

На Чернігівщині люди прогнали "освободителей"

На Чернігівщині люди прогнали "освободителей"
У Корюківці росіяни погодились відступити. Фото: Telegram

У Корюківці Чернігівської області беззбройні люди вийшли проти окупантів.

Відео цього опублікували у соцмережах.

"Просто кажіть, ви за мир. Зрозуміла справа, ви військові, вам не потрібно здаватися... Ви не хочете з нами розмовляти, а ми вас просимо", - каже українка на відео.

Військові РФ не чинять проти мешканців ніяких дій.

"Це з боку села Наумівка вони прийшли. Вчора там стояли танки, писали в місцевих групах. Солдати просили поміняти солярку на цигарки. Місцеві наче відмовились", - повідомляє Gazeta.ua місцева жителька.

Вчора цілий день через саму Корюківку і села громади їхали танки, вантажівки окупантів. Заїжджають з Семенівки - колишнього райцентру на кордоні.

"Люди писали в групах про це. І про ворожий ешелон з пальним на станції Низківка. Це 18 км від Корюківки. Станція серед села Забарівка знаходиться. Хати там прям біля колії. Говорили, коли ешелон розбомбили наші, то кілька хат згоріли. Але це не підтверджена інформація", - каже місцева.

Чернігівський журналіст Василь Чепурний повідомив у себе на Facebook, що російські окупанти позбавили Макошино газу. Декому танками розламали ворота.

"Натомість у кількох селах день і ніч тримають ввімкненими мотори, щоб спалити солярку і не йти на Чернігів, бо "там убивають". В багатьох селах крадуть курей у місцевих жителів. Ну, ми це вже проходили: "Яйка! Млєко!"... В одному селі біля Седнева - і це єдиний випадок - просять їжу і горілку за гроші. Але це не росіяни, це - буряти. Села не назву, бо хай випалюють пальне", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна було три цілі в Україні. Він всі програв – військовий експерт

Корюківська міська рада згодом повідомила, що після перемовин окупанти погодились відступити.

Колона окупантів проїхала населений пункт Буча в київському напрямку. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко. "В останню місцеві кинули "коктейль Молотова"", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині люди прогнали "освободителей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути