вівторок, 17 грудня 2013 15:14

На Черкащині водій збив і покинув вмирати 27-річного чоловіка

На Черкащині водій збив і покинув вмирати 27-річного чоловіка

17 грудня о 14.00 в селі Вергуни на Черкащині поховали 27-річного Сергія. За два дні до цього близько п'ятої ранку на вулиці Леніна його збив водій невстановленого автомобіля. Постраждалий від отриманих травм помер на місці пригоди.

"Вулиця, де скоєно наїзд, без інтенсивного руху. Причетним міг бути хтось із місцевих або той, хто приїздив сюди до знайомих. Так припускали правоохоронці. Працівники ДАІ та карного розшуку райвідділу опитали жителів села, переглянули відео заправок. Для встановлення причетного до злочину водія і автомобіля знадобилося п'ять годин. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який керував автомобілем "ВАЗ-2106. У скоєному зізнався, пояснив, що втік, бо злякався", - повідомляють у прес-службі ДАІ Черкаської області.

Підозрюваний Володимир Нагорний працює водієм у товаристві "Колос". Того ранку звозив на роботу трактористів і доярок. Після нічної зміни приїхав додому.

"Володя о пів на сьому другий раз вертався по трактористів. Їх завернула міліція, бо там якогось чоловіка збили. Якби це він зробив, хіба сів би за кермо і поїхав би в ту сторону? В мене такий чоловік, що він би мені в першу чергу зізнався. Він такий вразливий, що від того трупа сам би знепритомнів, бо в нього на кров викликається блювота. Не може бачити як курку рубають чи свиню колють. Додому з роботи приїхав, поснідав, ми посміялися, бо чекали на гостей. Поставив мені на плиту виварку для свиней і пішов відпочити. І тут приїжджають з міліції і кажуть: "Ви, дядьку, попали, стовідсотково його збили", - розповіла Cazeta.ua дружина 43-річна Світлана Нагорна.

Володимира Нагороного забрали у райвідділ міліції.

"Мені не дозволили навіть з ним поговорити. У свідках є людина, яка недавно купила в селі хату й не знає нас. Але каже: "Це не він, бо на машині немає ні збитого місця, ані кровинки". Ніби знайшли якусь волосинку із собаки і ще якусь штучну нитку. Більше ніяких доказів немає, через те відпустили додому. Але Володя мені сказав: "Я в такому стані був, що вже не знав, як мене звать, то щось підписав". Зараз на людину під тиском можна все сказати. Чоловік два дні вже не виходить із хати і не їсть, такий подавлений. Я змушена була відпроситися з роботи, щоб бути біля нього. Люди кажуть, що той хлопець був дуже п'яний, десь спав. Як прочухався, десь дівся. Але матері тепер горе", - сказала Світлана Василівна.

Завідувач гаражем товариства "Колос" 63-річний Василь Алека не вірить, що Володимир Нагорний міг скоїти злочин.

"Я цього Володю знаю ще змалечку. Він нормальна людина, раніше працював на автобусі. Там завжди брали до уваги дисципліну і відповідальність, бо треба возити людей і дітей. Зараз працює на черговій машині. Зразковий сім'янин. Я того дня прийшов на роботу. Питаю, які тут новини. Він мені каже: "В селі збили чи вбили якогось пацана". Після зміни ми ще з ним поговорили про теплиці, яке насіння помідорів і огірків треба садити. Був спокійний, поїхав відсипатися. Згодом я дізнався, що його забрала міліція. Я дзвонив, а він відключав. Бо в цей час був на допиті. Був у нього дома. Дружина каже: "Лежить, нічого не їсть, збентежений". Я з ним почав говорити. Він каже: "Василю Івановичу, я нікого не вбивав, повірте. Машину обстежили, заганяли на яму. Якусь взяли волосину на аналіз, але нічого ніде не співпадає". Ніякого удару не було. Якби він збив людину, була б вм'ятина чи на машині, чи знизу. В селі говорять, що тіло могли підкинути. Там є два повороти, міг хтось підвезти і викинути", - сказав Василь Іванович.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 286, частина 2 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або спричинило тяжкі тілесні ушкодження).

Наразі ведеться розслідування. Призначена автотехнічна експертиза.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині водій збив і покинув вмирати 27-річного чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути