вівторок, 18 вересня 2012 09:39

На Черкащині родина нарешті переїхала із собачого вольєру у нормальне житло

На Черкащині родина нарешті переїхала із собачого вольєру у нормальне житло
Люди боялись ночувати у будинку. Фото: kvartirakrasivo.ru

Родина Людмили Попик із райцентру Тальне на Черкащині отримала нове житло. Цегляний будинок за 10,5 тисячі доларів придбала міська рада. До цього чоловік, дружина і маленька дитина майже місяць жили в собачому вольєрі. Раніше під їх хатою провалилася земля. Комісія з надзвичайних ситуацій визнала будинок аварійним.

"Я вже не знаю, що казати, чому так сталося. Одні кажуть, що під моєю хатою обвалився підземний хід, виритий у старовину, – бідкається Людмила. – Інші стверджують, що це обвалюються ями, в яких зберігалися буряки, бо хата була біля цукрового заводу. Ми злякалися й перестали ночувати в будинку. Перебралися до собачого вольєру, спали там".

Останній тиждень ночували на вулиці, але ночами стало холодно. Людмила зверталася до політичних партій і кандидатів у депутати.

"Пішли у Партію регіонів. Нам дали три телефони й сказали дзвонити. Два номери виявилися недійсними, а третій не відповідав. Пішли до кандидата в депутати Валентина Ничипоренка, власника конезаводу в Жашкові. Спочатку нам узагалі відмовили, а потім принесли старого стола й старого телевізора. Ото й уся допомога. Пішла на прийом до міського голови Тального Олександра Біленка. Він сказав, що за тиждень нам куплять нову хату. Будинок купили в районі щебеневого заводу, на вулиці Миру. Звісно, тут треба багато ремонтувати, але це ж не собачий вольєр. А на нашому старому подвір'ї знову стався обвал. Жити там взагалі небезпечно".

У райцентрі Тальне проживає 14 тисяч жителів. Випадки, коли через підземні ходи обвалювалися будинки раніше не траплялися.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині родина нарешті переїхала із собачого вольєру у нормальне житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути