середа, 11 січня 2012 11:19

МЗС не радить українцям їздити на гірськолижні курорти до Австрії

МЗС не радить українцям їздити на гірськолижні курорти до Австрії

З огляду на різке погіршення погодних умов на гірськолижних курортах низки європейських країн, зокрема Австрії, спричинене сильними опадами снігу та сходженням лавин, рекомендуємо громадянам України, які на даний момент знаходяться в гірських районах з туристичною метою, підтримувати тісний зв'язок з відповідними посольствами України, туроператорами, які забезпечуватимуть повернення в Україну, а також компетентними органами країни відпочинку стосовно продовження, у разі потреби, терміну дії віз у зв'язку з форс-мажорними обставинами.

Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

"У цьому зв'язку нагадуємо, що, відповідно до ст. 9 Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз громадянам України, які через форс-мажорні обставини не мають можливості залишити територію держав-членів у строки, зазначені в їхніх візах, вони мають право на безоплатне продовження дії віз на строк, необхідний для їх повернення в країну постійного проживання, відповідно до законодавства приймаючої сторони", - зазначив речник Міністерства Олександр Дикусаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські туристи посіли 4 місце за витрачанням грошей у Польщі

МЗС радить громадянам України, які у цей зимовий період планують провести відпочинок на європейських гірськолижних курортах, завжди мати при собі номери телефонів українських посольств та консульств , телефон цілодобової „гарячої лінії" МЗС (+380-44-238-16-57), а також телефони „гарячої лінії" відповідних туроператорів.

Станом на 11 січня 2012 року до дипломатичних установ України в країнах, в яких відбулося різке погіршення погодних умов, звернень громадян України не зафіксовано.

МЗС та закордонні дипломатичні установи готові до оперативного опрацювання звернень усіх українських громадян, які, перебуваючи за кордоном, стали заручниками форс-мажорних обставин.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не радить українцям їздити на гірськолижні курорти до Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути