Ексклюзиви
неділя, 08 грудня 2019 11:47

Ми кричали, але нас ніхто не чув: розповідь студентки, яка вижила в смертельній пожежі

Ми кричали, але нас ніхто не чув: розповідь студентки, яка вижила в смертельній пожежі
Під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу студенти не могли спуститися із верхніх поверхів. Фото - od.dsns.gov.ua

Під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу студенти не могли спуститися із верхніх поверхів. Оскільки на 3-му було дуже спекотно від вогню та нічого не видно від чорного диму.

Діти гукали на допомогу із вікон, де змогли відчинити. Інші – стрибали на асфальт та припарковані авто. Про це розповіла студентка коледжу Алла. Під час пожежі вона разом із братом, одногрупниками та викладачкою опинилися у вогняній пастці на 4-му поверсі.

"Перша пара у нас була на 5-му поверсі. На другу спустилися на 4-й. Уже мали починати, коли почула, що коридором наче пробігла група людей. Визирнула, побачила, що із третього поверху валить їдючий дим. За мною викладачка. Крикнула, що горимо", - пригадує дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батути бачив тільки в фільмах: чи могли одеські рятувальники витягти з вогню більше людей

Усі взяли речі та спробували вийти, однак це було неможливо. Тому повернулися назад у аудиторію.

"Викладач телефонувала в пожежну, аби нас урятували. Крізь двері почав проступати дим, дихати не було чим. Намочили водою шапки і через них дихали, однак не допомогло. Із вікон відчинялося лише одне. Наша одногрупниця запанікувала. Відчинила його і хотіла стрибнути. Встигли зловити її за ноги. Брат почав кликати на допомогу, але нас ніхто не чув. У останній момент я хотіла подзвонити до матері, аби попрощатися. Але сили набрати номер уже не було. Тоді брат витяг мене на парапет під вікном. Там, коли вітер дув в інший бік, можна було трохи дихати", - додала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спи спокійно, синочку" - упізнали ще одну жертву одеської трагедії

Їх із аудиторії діставали рятувальники та спускали по пожежній драбині. Останньою вийшла викладачка. І в той момент із верхнього поверху почали стрибати студенти.

"Частина одногрупників залишилися на 5 поверсі і їх не встигали рятувати. Моя подруга Ксенія стрибнула на асфальт. А потім підбіг батько ще одного друга – Кирила. Не міг його знайти", - розповіла Алла.

Додала, що в той момент не бачила іншого виходу. Тільки молилася, аби всіх врятували.

В Україні оголосили траур через пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якій загинули восьмеро людей. Днем жалоби оголошено неділю, 8 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Ми кричали, але нас ніхто не чув: розповідь студентки, яка вижила в смертельній пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути