четвер, 16 вересня 2021 11:34

Шахраї за €2 тис. підробляли документи для "карти поляка"
6

Співробітники Служби безпеки України викрили схему виготовлення фальшивих документів для виїзду та постійного проживання у Польщі.

Бізнес з підробки документів, необхідних для отримання "карти поляка", організував житель Черкаської області, повідомляє пресслужба СБУ в Києві та Київській області.

"Зловмисник залучив шістьох спільників, зокрема співробітника одного із РАЦСів та державного реєстратора, які надавали інформацію з офіційних баз даних. Послуги в інтернеті видавали за допомогу в пошуку польського коріння, що має юридичне значення для наступного отримання документів на постійне місце проживання в Польщі. Натомість продавали фальшиві документи зразка СРСР, які є підставою для звернення до компетентних органів для отримання "карти поляка", - йдеться в повідомленні.

До зловмисників звернулися майже 300 людей. Шахраї виготовляли та передавали їм підроблені документи. Вартість послуги становила €2 тис.

За адресами проживання зловмисників вилучили: підготовлені бланки, печатки, документи громадян, зокрема паспорти, військові квитки, посвідчення офіцера, свідоцтва про народження, спеціальні пристрої для виготовлення карток, гроші та понад 100 оригіналів незаповнених бланків документів, які посвідчують особу.

Фото: facebook.com/ssu.kyiv

Встановлюють інших учасників схеми, зокрема серед держслужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язні з СІЗО ошукали людей на 18 млн грн

На Сумщині викрили діяльність двох шахрайських кол-центрів, які використовували дзвінки операторів, щоб вивідати в людей інформацію про банківські рахунки. Зловмисники ошукали українців на десятки мільйонів гривень. Частину вкрадених грошей злочинці переправляли місцевому кримінальному авторитету - "Лері Сумському". Він утік з України й переховується від правоохоронців за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї за €2 тис. підробляли документи для "карти поляка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути