пʼятниця, 11 вересня 2020 16:08

Шахраї під виглядом лікарів ошукали літніх жінок

Шахраї під виглядом лікарів ошукали літніх жінок
Шахраї під виглядом лікарів ошукали літніх жінок. Фото: pik.ua

В Інгульському районі Миколаївської області аферисти ошукали пенсіонерок на суму понад 79 тис. грн. Вони під виглядом лікарів розповіли потерпілим, що їхнім родичам потрібні кошти на лікування та операцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"10 вересня до поліції звернулася 80-річна місцева жителька з повідомленням про те, що вона стала жертвою шахрайських дій. Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який представився медичним працівником та повідомив, що нібито онук заявниці перебуваэ в лікарні і йому терміново потрібно робити операцію", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як B2B Jewelry ошукала понад 600 тис. людей: подробиці

Щоб урятувати свого онука, жінка погодилася на всі умови шахраїв і передала зловмисникові дві тисячі гривень, одну тисячу євро та 600 доларів. Лише після цього заявниця зателефонувала родичам та дізналася, що з онуком усе гаразд.

Того ж дня аферисти повідомили іншій 83-річній жінці, що її зять потрапив у ДТП і потрібні кошти на лікування. Жінка за спасіння родича віддала шахраям 28 тисяч гривень.

У поліції вже відкрили кримінальне провадження за шахрайство і шукають аферистів. Їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

У Тернополі працівниця аптеки перерахувала шахраєві понад 20 тисяч гривень. Чоловік зателефонував на робочий телефон аптеки, в його голосі жінка впізнала директора.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї під виглядом лікарів ошукали літніх жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути