Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2018 09:01

"Молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі" - затримали кривавого маніяка

Автор: Телеканал 24
  Андрій Чикатило народився в    селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ
Андрій Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ

20 листопада 1990-го дорогою з магазину у російському Новочеркаську заарештували серійного вбивцю, педофіла, некрофіла та канібала Андрія Чикатила. На його рахунку 53 доведених убивства: 21 хлопчика у віці від 7 до 16 років, 14 дівчаток у віці від 9 до 17 років, 18 дівчат і жінок. Сам злочинець зізнався в 56 вбивства, а за оперативними відомостями, маніяком було скоєно понад 65 вбивств у Ростовській області та інших регіонах Радянського Союзу.

Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав в Росію та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера до вчителя у школі та вихователя в ПТУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язня стратили на електростільці вперше за 5 років

22 грудня 1978-го Чикатило вбив свою першу жертву — 9-річну Олену Закотнову. Це налякало маніяка і 3 роки він нікого не вбивав. Однак 3 вересня 1981-го він убив повію 17-річну Ларису Ткаченко. Відвівши її до лісосмуги, спробував зайнятися з нею сексом, але в нього не було ерекції. Коли Ткаченко почала над ним знущатися, завдав їй кілька ножових поранень, забив рот брудом, задушив і відкусив соски. Труп виявили наступного дня. Того ж року почалася серія вбивств. А пік кривавої діяльності Чикатила припадає на 1984-й. Того року він убив 15 людей і вперше був заарештований за підозрою в нападах. Однак експерти неправильно дослідили аналізи Чекатила і його відпустили. До другого свого арешту він скоїв ще 21 убивство.

Я молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі!

Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини. А потім зняв штани і показав судді геніталії. Його видворили із зали суду і далі все засідання проходили без його участі.

Автор: Cosmopolitan
  Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини
Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини

В очікуванні розстрілу він читав книгу, яку написав про нього ростовський журналіст, і зробив у ній запис: "Я молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі!"

Розстріляли маніяка в лютому 1994-го. Його поховали під номером, як безіменного, на кладовищі Новочеркаської в'язниці. До його арешту були розстріляні 2 людей, які не були винними у цих злочинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google зарахував серійного вбивцю до "видатних випускників" російського університету

Приблизно за місяць до страти Чикатило написав прохання про помилування президенту Росії Борису Єльцину.

"Прошу Вас помилувати мене - зберегти, залишити мені життя. 40 років я відпрацював на благо нашої Батьківщини, 30 років в лавах КПРС на будівництвах комунізму. Все життя прожив у праці, у труднощах. Хочу пожити в новій відродженій вільній Росії, за нової Конституції, де гарантовані всі свободи і права людини, коли наша Росія повертається в число цивілізованих народів після комуністичної тиранії. Все життя з раннього дитинства ми з моєю дружиною наполегливо працювали, сподівалися на примарне світле майбутнє, чекали всесвітньої перемоги комунізму. Нічого ми не нажили, тільки принижували, переслідували нас, будь-яка ініціатива в праці припинялась - били по руках і мізках, щоб було загальна рівність у злиднях. Мені не хочеться йти з життя, залишати мою дружину - подругу важких багатьох років, хвору, безпорадну, вона не переживе. 3 роки намагаються вселити мені та всій світовій громадській громадскості думку, що Чикатило - злочинець, насильник, вбивця, людоїд. Без жодних фактів і доказів. У гонитві за сенсацією ніхто не помічає голослівних, надуманих тверджень. Тримають мене, хвору людину, в камері смертника, за сфабрикованою справою, без суду і без слідства", - йшлося в листі.

Чикатило був одружений із подругою своєї сестри Фаїною. У шлюбі виховували доньку Людмилу, зараз їй 53 роки. Та сина Юрія, зараз чоловікові 49, має кілька судимостей, у тому числі за зґвалтування і пишається, що має прізвище свого батька.

Автор: Podrobnosti.ua
  Андрій Чикатило з дружиною та сином
Андрій Чикатило з дружиною та сином

На Житомирщині поховали "пологівського маніяка" – довічно ув'язненого серійного вбивцю Сергія Ткача. За тілом засудженого ніхто з його родичів або близьких не приїхав.

Зараз ви читаєте новину «"Молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі" - затримали кривавого маніяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути