понеділок, 08 жовтня 2012 16:16

Митники виявили 2,5 кг героїну, прихованих у картинах

Митники виявили 2,5 кг героїну, прихованих у картинах

Держмитслужба спільно зі Службою безпеки України, МВС та Держприкордонслужбою у результаті багатоходової спецоперації викрила та припинила протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, члени якого налагодили та забезпечували функціонування каналу контрабанди героїну афганського походження з країн Центральноазіатського регіону в Україну в особливо великих розмірах з метою подальшого збуту на території нашої держави.

Контрабанда героїну відбувалась транзитом через територію Таджикистану, угруповання використовувало наркокур'єрів з числа громадян України або надсилало героїн у міжнародних поштових відправленнях.

3 жовтня ц.р. у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ спільно з представниками Департаменту боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Держмитслужби затримали наркокур'єра - громадянку України, яка прибула авіарейсом "Душанбе-Київ" Під час проведення митного огляду в її особистих речах виявлено дві картини, які були просякнуті героїном. Для ускладнення виявлення наркотику їм були просякнуті також настільна дитяча гра та днище валізи. У результаті експертного дослідження з цих предметів було вилучено близько 2,5 кг героїну.

У ході подальших спільних заходів правоохоронці затримали у м.Києві громадянина України, який отримував наркотики від наркокур'єра та забезпечував їх подальший оптовий збут на території столиці та Київської області.

4 жовтня ц.р. Головним слідчим управлінням СБ України стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Митники виявили 2,5 кг героїну, прихованих у картинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути