четвер, 20 червня 2013 15:20

Міліція "випадково" обшукала не тих: підприємство втратило 3 мільйони інвестицій

Міліція "випадково" обшукала не тих: підприємство втратило 3 мільйони інвестицій
Фото: gazeta.ua

Міліція і прокуратура 6 годин блокували роботу столичного підприємства "Логос-Транс". Врешті виявилося, що прийшли не в ту фірму. Проте перед людьми, яких до опівночі не відпускали додому, правоохоронці так і не вибачилися.

"Логос-Транс" - компанія, яка торгує книжками, газетами та канцелярськими товарами. До її складу входять 37 книжкових магазинів, серед яких "Книжковий супермаркет" та "Читай Город". Центральний офіс фірми - у столичному районі Петрівка, також за цією адресою розташований торговий дім "Ексмо-Україна".

- 13 червня десь о 18-ій прохідну заблокували 13 чоловік із прокуратури та Голосіївського РОВД, - розповідає юрист "Логос-Трансу" Влад Сисов. – Прийшли в інше підприємство – "Новий обрій". Жодного документа щодо нашої компанії не мали. Проте о 22-ій опломбували двері "Логос-Трансу". І сказали, що, оскільки я присутній під час цього дійства, буду відповідати за цілісність цих пломб. І що людей, які не вберегли такі пломби, саджають. УБОПівець на прізвище Гордієнко так і сказав: "За таке можна "чалитися". Я питаю: "А що це таке?". А він каже: "Вам на зоні роз'яснять. Ви там речі не збираєте? Може, збираєтеся покинути нашу країну?"

Сисов стверджує: правоохоронці до опівночі не випускали додому працівників компанії, які затрималися на роботі. Обшукали автомобіль фінансового директора "Ексмо-Україна". Опівночі поїхали, проте зранку пообіцяли повернутися.

- Я їм двічі дзвонив, - пригадує Сисов. – Врешті слідчий із Голосіївського РОВД Анатолій Лютенко мені сказав: "Можете зірвати пломби, ми не приїдемо". Довелося мені самому їхати в Голосіївське управління міліції, брати дозвіл на зірвання тих пломб. Вони сказали, що якийсь суддя у чомусь не розібрався, тому так вийшло. Не вибачилися. Слідчий тільки сказав: "Ну ви нас зрозумійте, так буває".

- Виникає питання, що це було взагалі? – каже генеральний директор "Ексмо-Україна" та один із керівників компанії "Логос – Транс" Ярослав Маринович. - Беспрєдєл, який відбувається у правоохоронних органах? Чи щось інше? Коли підприємство з іноземними інвестиціями, один із найбільших інвесторів у галузі, яке вклало в економіку України мільйони доларів (у наших підприємств тільки податків десятки мільйонів гривень сплачується у рік), і ось на таке підприємство може прийти якийсь слідчий якогось Голосіївського РОВД, просто опечатати бізнес і піти? На раз на півроку перевіряє податкова, два тижні тому була остання перевірка. Із бухгалтерією все гаразд. Ми справно платимо податки. Що це було? Про які іноземні інвестиції взагалі може йти мова? Про який закон може йтися, якщо юрист телефонує в Генеральну Прокуратуру, а йому кажуть: "Пишіть, судіться". Коли слідчий творить беспрєдєл, а працівник прокуратури його прикриває? Як у цій ситуації ми можемо захистити себе? І я для себе намагаюся зрозуміти: це – що? Як це можна трактувати?

Ярослав Костянтинович зауважує, що, можливо, в такий спосіб компанію хочуть витіснити з українського ринку.

- Ми ж справді практично структура номер 1. Наші інвестори планували відкрити 500-метровий магазин в новому торговому комплексі "Гулівер" в центрі Києва, це мала бути інвестиція в районі 3 мільйонів гривень. Там мало працювати близько 50 чоловік. Проект уже був узгоджений, підписаний, мали починати роботу наступного тижня. Тепер інвестор заблокував відкриття цього магазину, і сказав, що жодної інвестиції в цю країну не надійде, поки вони не зрозуміють, що в ній відбувається.

"Логос-транс" обіцяє подати на правоохоронців до суду.

- У нас добу стояла робота підприємства, - каже Маринович. - Збитки юристи ще рахують, але вже зараз цифра шестизначна. Будемо розбиратися, на кого саме буде позов. Але вже зараз зрозуміло, що слідчий – процесуально незалежна особа. Якщо він робить певні вчинки, то має за них відповідати.

Зараз ви читаєте новину «Міліція "випадково" обшукала не тих: підприємство втратило 3 мільйони інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути