Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 16:23

Міліціонери не вбивали студента - прокуратура

Міліціонери не вбивали студента - прокуратура
Смерть студента Ігора Індила у Шевченківському райвідділі міліції Києва є наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох співробітників правоохоронних органів. Версія про те, що міліціонери навмисно завдали хлопцю смертельних травм, слідством не підтвердилася. До такого висновку дійшли слідчі прокуратури, які розслідували справу.

Як повідомили в прокуратурі міста Києва, результатом розслідування обставин цієї події стало притягнення до кримінальної відповідальності на той час дільничного інспектора міліції старшого лейтенанта Приходька С.В.

Йому інкримінують перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством і діями, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування.

У справі також пред'явлено обвинувачення на той час старшому інспектору – майору міліції Коваленку С.В., дії якого кваліфіковано як службова недбалість, що "заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадянина Індила І.І. та державним інтересам".

Версія слідства про причетність працівників міліції до заподіяння Ігорю Індилу смертельних тілесних ушкоджень в ході слідства не знайшла свого об'єктивного підтвердження, підкреслили у прокуратурі.

Кримінальну справу з обвинувальним висновком сьогодні скеровано для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

Нагадаємо, у травні в Шевченківському райвідділку міліції загинув 19-річний студент Ігор Індило. За офіційними результатами експертизи, хлопець помер від падіння на тверду підлогу: в міліції стверджували, що він кілька разів впав і вдарився головою, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Всього до Міністерства внутрішніх справ з початку цього року надійшли повідомлення про 28 випадків смертей у відділках міліції.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери не вбивали студента - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути