вівторок, 08 лютого 2011 14:04

Міліціонер відкрив стрілянину у переповненій маршрутці

У київській маршрутці співробітник міліції застосував травматичну зброю проти хуліганів, які приставали до дівчини.

Як розповів у вівторок начальник центру громадських зв'язків ГУ МВС України Володимир Поліщук, інцидент стався 6 лютого о 13.30 у маршрутці № 33 у Деснянському районі столиці. Між пасажирами маршрутки - двома молодими людьми (1985 р.н.), раніше судимими за крадіжки, і дівчиною - виник конфлікт.

У маршрутці знаходився 33-річний старший лейтенант Державної служби охорони в цивільному, який зробив хуліганам зауваження, на яке вони відповіли агресією і кинулися в бійку.

Один з молодих людей схопив міліціонера, другий став його бити. Старший лейтенант попередив, що він є співробітником міліції, що ще більше розпалило правопорушників.

Міліціонер дістав травматичний пістолет, хлопці намагалися відібрати його, і співробітник міліції був змушений вистрілити один раз в повітря і двічі в одного з нападників. Він поранив зловмисника в груди і ліве стегно, після чого водій маршрутки зупинився, закрив двері мікроавтобуса і викликав міліцію.

На момент інциденту в маршрутці знаходилося близько 20 осіб, і ніхто з них не наважився втрутитися в конфлікт. Поранений хуліган був госпіталізований, а другий - доставлений в райвідділ міліції.

Співробітник ДСО також був госпіталізований із закритою черепно-мозковою травмою і численними синцями.

Інспекція з особового складу ДСО провела перевірку щодо законності застосування зброї міліціонером і не виявила порушень з його боку. Матеріали для подальшої перевірки його дій направлені в прокуратуру.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом хуліганства.

Інтерфакс-Україна

Фото: Магнолія-ТБ

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер відкрив стрілянину у переповненій маршрутці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути