субота, 01 жовтня 2022 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Миколаїв накрили ракетами і дронами-камікадзе: наслідки у фото
26

Російська ракета С-300 зруйнувала квартири на двох поверхах житлового будинку
Фото: міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич
Російська ракета С-300 зруйнувала квартири на двох поверхах житлового будинку
Російська ракета С-300 зруйнувала квартири на двох поверхах житлового будинку
Російська ракета С-300 зруйнувала квартири на двох поверхах житлового будинку
Російська ракета С-300 зруйнувала квартири на двох поверхах житлового будинку

Минулої ночі Миколаїв двічі зазнав ворожих обстрілів. Після опівночі ворог завдав удару дронами-камікадзе "Шахед-136".

Близько 04:03 росіяни знову масовано обстріляли місто ракетами типу С-300. Серед поранених тримісячне немовля, повідомив 1 жовтня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Є численні руйнування житлових будинків. Одна з ракет влучила у житлову п'ятиповерхівку в центрі міста. Повністю зруйновані квартири на четвертому та п'ятому поверхах, інші – суттєво пошкоджені. Постраждали припарковані у дворі автівки. У навколишніх будинках повилітали вікна. В іншому районі міста численних пошкоджень зазнали приватні та двоповерховий житловий будинок. Також внаслідок обстрілу пошкоджено складське приміщення та будівлі на території автотранспортного підприємства", – ідеться у повідомленні.

Унаслідок обстрілів поранення отримали п'ятеро людей, зокрема немовля. Дитині разом із мамою надається медична допомога. Наразі стан всіх поранених стабільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Миколаєва: влучили у житловий будинок

30 вересня зазнала ворожих обстрілів і Первомайська громада. О 09:30 та 15:00 внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів у селищі Первомайське пошкоджені приватні будинки й присадибні ділянки.

"З 14:11 до 15:30 під ворожими обстрілами з РСЗВ та артилерії перебували селище Засілля та село Киселівка. Влучання були переважно по відкритих територіях. Також вчора о 15:10 зафіксували артилерійський обстріл села Котляреве Шевченківської громади. Пошкоджено житлові будинки та гараж. О 18:30 були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади", – додав Кім.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Протягом минулої доби ворог обстріляв прилеглі території сіл Лепетиха та Кавказ. Близько 14:19 вибухи лунали на околицях села Мала Михайлівка, а о 18:13 зафіксували обстріли околиць села Висунь та станції Березнегувате.

Також 30 вересня обстрілів зазнала Широківська громада. О 16:00 ворог обстріляв околиці села Степове. Влучання були по городах, уламками боєприпасів пошкоджено сільгоспспоруди. З 17:30 до 18:00 та о 02:00 й 05:30 зафіксували обстріли за межами села Широке.

Росія – це держава-терорист, яка обстрілює ракетами мирне населення в Одесі, на Запоріжжі, Миколаївщині та Дніпропетровщині. Б'є по українських регіонах із реактивних систем залпового вогню та безпілотників. Президент Володимир Зеленський 30 вересня відреагував на останні теракти РФ в Україні й показав фото наслідків.
Зараз ви читаєте новину «Миколаїв накрили ракетами і дронами-камікадзе: наслідки у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути