вівторок, 15 листопада 2011 09:02

Мешканку Миколаєва загризли бездомні собаки

Мешканку Миколаєва загризли бездомні собаки

12 листопада в чергову частину Миколаївського міського управління УМВС надійшло повідомлення з медичного закладу про госпіталізацію в реанімаційне відділення мешканки Корабельного району міста Миколаєва, яка отримала тілесні ушкодження в результаті нападу на неї розлючених собак.

За словами очевидців, зграя бездомних собак напала на жінку рано вранці.

Постраждалу доставили в хірургічне відділення ЛШМД. Всі зусилля лікарів врятувати нещасну не дали результату - жінка померла від втрати крові.

До речі, це вже другий у нинішньому році трагічний випадок: у травні на околиці Миколаєва бездомні собаки загризли 40-річного чоловіка.

У міському травмпункті стверджують, що пацієнтів, покусаними тваринами, до них привозять щодня. Травматологи нагадують, що укуси бродячих псів вельми небезпечні. Бездомні собаки можуть заразити людину сказом. Спочатку діагностувати це захворювання - вкрай важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині лис вчепився 70-річній жінці в обличчя

За словами миколаївських комунальників, ситуація з бродячими псами в місті вже вийшла з-під контролю. Оскільки відстрілювати або присипляти тварин заборонено правоохоронними органами, собаки активно розмножуються. Напади собак на людей стали тут звичайним явищем.

Раніше кількість бродячих собак у місті регулювали евтаназією. Їх присипляли курареподібною отрутою - дитиліном. В даний час використання цього препарату заборонила прокуратура. Адже від нього тварини вмирають повільно і в муках. Але заміни дитиліну досі не знайшли.

Законна альтернатива при регуляції популяції бродячих тварин - відлов, ізоляція і стерилізація собак в притулках. Але таких закладів у Миколаєві зараз немає, повідомляють в комунальних службах. У місті намагалися створити тимчасовий пункт для утримання тварин. Правда, поки не відомо, коли він з'явиться.

Зараз ви читаєте новину «Мешканку Миколаєва загризли бездомні собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути