понеділок, 21 січня 2013 16:54

Мешканець Рівненщини витяг з палаючого будинку напівживого господаря

Міг загинути у власному будинку, але був врятований перехожими 56-річний Сергій Кирильчук у селі Шубків, що 24 кілометри від Рівного. У чоловіка загорілася дерев'яна хата. Господар спершу навіть не розумів, що коїться і не намагався вибігти на двір чи якось загасити полум'я. З вогню його силою витяг 51-річний охоронець Ігор Похилюк, який саме вертався до своєї домівки по сусідству.

Кирильчуки мешкають в хатині по вулиці Шевченка. Вранці у суботу 19 січня батько Сергій сидів вдома один, доки син вийшов у центр села по справах. Він не помітив, як в будинку загорівся дах. Найближча будівля розташована у 100 метрах звідти.

"Я маю хату у Шубкові, але постійно тут не живу. Чомусь вирішив провідати житло саме вранці на свято – наче відчував. Вийшов уже на вулицю, щоб сісти на маршрутку. Тут чую, що в повітрі смердить паленою гумою. Роззирнувся по боках – а то в Кирильчуків дах зайнявся. На моєму годиннику було 10.20", - розповідає Ігор Олегович. – "Кинувся туди, гукаю – з хати ніхто не вилазить. Подумав собі, що якось дивно – Сергій же наче мав бути вдома? На даху уже почав стріляти шифер. Я хутко набрав по телефону пожежників, а сам побіг у хату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині четверо дітей живцем згоріли у будинку

Похилюк покликав на допомогу перехожого і разом вони полізли до палаючої будівлі. Голови обмотали мокрими рушниками, щоб не задихнутися від диму. Господаря виявили у кімнаті. Побачивши гостей, Сергій став опиратися.

"Довелося вивести його силою, бо він не розумів, що треба рятуватися. Виглядав так, наче уже пропустив чарочку на честь свята. Ми довго не роздумували, ухопили його попід руки і потягли до дверей, хоч як він опирався", - додає Похилюк. – "Я ще встиг перекрити газовий вентиль, доки вогонь туди не дістався – а то би рвонули у повітря разом з будинком. Про себе в той момент якось не думав".

Врятованого завели до сусідської хати і викликали йому "швидку допомогу". Медики діагностували у Сергія опіки обличчя та рук – усього 8% від поверхні тіла.

Син господаря почув про пожежу від односельчан і чимдуж біг до хати. Тим часом батька уже повезли до обласного опікового центру.

"Вогнем було знищено покриття та перекриття житлового дерев'яного будинку, пошкоджено стіни і речі домашнього вжитку. Причину загоряння ще з'ясовуємо, попередньо - це несправність пічного опалення", - повідомили в прес-центрі обласного управління МНС. – "Прямі збитки від пожежі – 40 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «Мешканець Рівненщини витяг з палаючого будинку напівживого господаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути