Ексклюзиви
неділя, 24 квітня 2022 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканці захоплених територій відмовляються від російської "допомоги"

Мешканці захоплених територій відмовляються від російської "допомоги"
На тимчасово захоплених російськими окупантами територіях мешканці масово відмовляються від ворожої "допомоги". Фото: t.me/DIUkraine

На тимчасово захоплених російськими окупантами територіях мешканці масово відмовляються від ворожої "допомоги".

Також вони дивують загарбників самоорганізацією. Зокрема, на захоплених територіях Харківщини українці розпочали волонтерський рух, повідомляє Головне управління розвідки в Telegram.

"Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги. У Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках харчові продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Для цього волонтери самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської "допомоги".

У Куп'янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставляння технічної води для людей похилого віку. Ситуація з доступом до питної води залишається вкрай напруженою", - зазначили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти на Луганщині перебили газопровід

Упродовж 21-23 квітня російські терористи відбирали у місцевих генератори для використання у власних цілях.

"При цьому, окупанти висловлюють здивування активністю та самоорганізацією українців у тимчасово окупованих районах Харківської області. За їхніми словами: "В Росії все було б по-іншому. Ніхто б не займався волонтерством".

Російські військовослужбовці та співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, начебто "це Україна вимкнула електропостачання населених пунктів", а також, що "Харків вже майже окупований росіянами", - повідомили українські розвідники.

Водночас росіяни посилюють контроль за телефонними та інтернет-мережами.

"Зокрема, в Харківській області встановлюється обладнання російського мобільного оператора "МегаФон". Впроваджується розрахунок російськими рублями, а місцеве населення агітують виїжджати до РФ для здійснення покупок товарів та ліків", - додали в повідомленні.

Окупанти проводять мобілізацію українських медиків, які залишаються на окупованих територіях. У разі відмови їм погрожують розстрілом. Зокрема, в місті Вовчанськ на Харківщині молодший медичний персонал примусово відправляють на передову для надання першої медичної допомоги пораненим загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці захоплених територій відмовляються від російської "допомоги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути