середа, 08 червня 2022 23:29

Мера Куп'янська зі спільниками підозрюють в державній зраді

Мера Куп'янська зі спільниками підозрюють в державній зраді
На Харківщині прокуратура звинуватила в державній зраді вісім колабораціоністів. Фото: ukrinform.ua

Міського голову Куп'янська на Харківщині підозрюють у державній зраді. З початку окупації міста підтримує російських військових.

А 3 червня 2022 року він підписав протокол засідання про створення окупаційної адміністрації та обрання її керівника. Про це повідомляється в Telegram-каналі прокуратури Харківської області.

"За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру восьми особам за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська загроза для Одеси: військовий експерт оцінив ризики

Також, прокуратура оприлюднила список колабораціоністів, це: Геннадій Мацегора, Віталій Ганчев, Максим Губін, Валерій Іванов, Олександр Слісаренко, Владислав Соколов, Катерина Водолажська та Ірина Осадча.

За результатами проведення, так званого засідання, очолив проросійський орган вже підозрюваний за фактами держзради та колабораційної діяльності ексзаступник начальника Дергачівського райуправління міліції.

Російські окупанти переконують місцевих мешканців, що Борівщина на Харківщині - частина Бєлгородської області РФ. Днями вони "створили" на захоплених територіях тимчасову "адміністрацію Харківської області".

Зараз ви читаєте новину «Мера Куп'янська зі спільниками підозрюють в державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути