понеділок, 11 квітня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мер" Мелітополя готується із розмахом святкувати 9 травня

"Мер" Мелітополя готується із розмахом святкувати 9 травня
Пособниця російських окупантів Галина Данильченко.  Їй вже оголосили підозру в держзраді. Фото: ukrinform.ua

Зрадниця України Галина Данильченко, яка називає себе мером окупованого Мелітополя на Запоріжжі, готується масштабно святкувати 9 травня цього року.

"Для нас свято 9 травня священне, я б сказала. Ми любимо це свято, пам'ятаємо та шануємо пам'ять ветеранів, які ще живі, та пам'ять тих, хто загинув у цій війні.

Цього року ми готуємось святкувати 9 травня з особливою радістю. Думаю, що ми відсвяткуємо його дуже масштабно. Зараз робимо для цього все потрібне", - заявила колаборантка у коментарі російському пропагандистському виданню "РИА Новости".

За її словами, у місті ремонтують меморіал на Братському цвинтарі, відновили вічний вогонь та відновлюють Арку перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Мелітополі викрали понад 100 людей

Зрадниця зазначила, що до декомунізації там був орден перемоги, напис "Слава переможцям" та георгіївська стрічка. Колаборантка стверджує, що до 9 травня все поновлять.

Данильченко повторила брехливі наративи окупантів "про переворот у 2014 році", про те, що українська влада нібито "заважала святкуванню Дня перемоги" усі ці роки. Також переповіла байки про те, що в Мелітополі нібито "били літніх людей, які виходили з орденами та георгіївськими стрічками".

У Мелітополі перебувають російські війська та Росгвардія. Вони поставили "міською головою" колаборантку Галину Данильченко. Разом з нею чинять безчинства. В місті заблоковані інтернет та мобільний зв'язок, мешканці не можуть навіть зателефонувати до екстрених служб.

Самопроголошена влада займається мародерством разом із російськими окупантами. Вони заходять у квартири мешканців міста та виносять звідти цінні речі. Окупанти також крадуть сільськогосподарську техніку, яка має використовуватися для обробки землі та збирання врожаю. Крім того, багато полів заміновано, не вистачає палива.

Зараз ви читаєте новину «"Мер" Мелітополя готується із розмахом святкувати 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути