Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2023 03:11

Мер Енергодару розповів, хто залишив ЗАЕС

Мер Енергодару розповів, хто залишив ЗАЕС
Окупанти захопили Запорізьку АЕС у березні минулого року. Фото: eastnews.ua

Запорізьку атомну електростанцію залишили співробітники, які погодилися на співпрацю з окупантами та уклали контракти із Росатомом.

Також виїхала частина персоналу Росатому, яку раніше завезли на ЗАЕС з атомних станцій на території РФ ‒ приблизно до ста спеціалістів. Про це розповів мер Енергодару Дмитро Орлов, передає Українське Радіо.

Вони поїхали з Енергодару, міста-супутника ЗАЕС, наприкінці того тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм потрібно виграти час": Зеленський оцінив ймовірність підриву росіянами Запорізької АЕС

Зараз в окупованому місті перебуває близько 5-6 тисяч працівників Запорізької АЕС, яким категорично не дозволяють залишати межі Енергодару.

Орлов також повідомиводав, що укриттів у разі теракту та вибуху на підконтрольній військам РФ ЗАЕС в Енергодарі не передбачено. Вибухівку на Запорізькій АЕС, зазначив міський голова, було завезено ще майже рік тому.

"Був замінований периметр станції, заміноване все узбережжя Каховського водосховища. А з початку цього року росіяни почали в хаотичному режимі мінувати, можливо готуючись до контрнаступу ЗСУ, територію по периметру міста, поля сільськогосподарського призначення", ‒ розповів він.

Фактично росіяни використовують атомну станцію як важіль міжнародного впливу для шантажу не лише України, а й усього світу, наголошує Орлов.

Окупанти захопили Енергодар у березні минулого року. Там знаходиться Запорізька АЕС. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Українській розвідці відомо, що на ЗАЕС є вибухівка і п'ять тисяч російських військових із важким озброєнням, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Мер Енергодару розповів, хто залишив ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути