Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2018 11:10

Медики прокоментували смерть немовляти в пологовому

Медики прокоментували смерть немовляти в пологовому
У місті Лозова Харківської області жінка звинувачує лікарів місцевого пологового будинку в смерті новонародженого. Фото - PRESS-Центр

У місті Лозова Харківської області жінка звинувачує лікарів місцевого пологового будинку в смерті новонародженого. За її словами, у дитини було обвиття пуповиною, але медики замість кесаревого розтину, провели звичайні пологи.

Смерть немовляти обговорили на сесії Лозівської міськради, повідомляє ТРК "Сігма".

Директор Лозівського територіального медичного об'єднання Іван Жовтий заявив, що кесарів розтин - складна для здоров'я вагітної жінки операція, і лікарі в кожному окремому випадку вирішують, чи варто піддавати матір небезпеці чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовля померло від отруєння питною водою

Глава міста Сергій Зеленський повідомив, що керівники Лозової провели службове розслідування. За попередньою інформацією, провини лікарів у смерті новонародженого хлопчика немає.

Начальник поліції Микола Пономар повідомив, що правоохоронці отримують доступ до медичної документації та мають провести судово-медичну експертизу.

У Львові засудили відомого акушера-гінеколога 58-річного Олега Данкова. Він проведе рік за ґратами та виплатить 350 тис. грн моральної компенсації. Суд визнав лікаря винним у неналежному виконанні професійних обов'язків, що спричинило смерть немовляти.

Зараз ви читаєте новину «Медики прокоментували смерть немовляти в пологовому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути