Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2022 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Мати матроса, який вижив на "Москві", розповіла про втрати на крейсері

Міноборони РФ та російські ЗМІ замовчують кількість загиблих на крейсері "Москва". А росіяни у соцмережах масово скаржаться, що їхні родичі, які проходили службу на кораблі, вважаються зниклими безвісти.

Солдат, якому вдалося вижити, розповів матері, що на кораблі загинули приблизно 40 людей. Кілька людей зникли безвісти. І дуже багато поранених, переважно - з відірваними кінцівками, пише Novaya Gazeta Europe.

"Син сказав, що крейсер був підбитий із суші, з українського боку. Просто так пожежа б не сталася. Є загиблі, є поранені, зниклі безвісти. Він мені дзвонить і плаче від того, що побачив. Це було страшно. Зрозуміло, що не усі вижили. Намагалися самотужки загасити пожежу після того, як у крейсер потрапили ракетами "Нептун", – розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний крейсей "Москва" - показали перші фото палаючого судна

Жінка визнає, що російські ЗМІ не кажуть усіх подробиць щодо цієї події, тому що міністерство оборони РФ "не хоче визнавати поразку з боку України".

Користувачі соцмережі "ВКонтакте" розповідають про своїх родичів, яким не вдалося вижити на крейсері "Москва".

Як пише Meduza, житель окупованої Ялти Дмитро Шкребець 17 квітня повідомив, що його син Єгор проходив строкову службу на крейсері "Москва". Шкребець уточнив, що після загибелі корабля його сина, за словами офіцерів, внесли до списків зниклих безвісти.

Автор: Скріншот
  Сторінка Дмитра Шкребця "Вконтакті"
Сторінка Дмитра Шкребця "Вконтакті"

"Мій син-строковик, як мені повідомили безпосередні командири крейсера "Москва", серед загиблих і поранених не числиться і внесений до списку зниклих безвісти. Зник безвісти у відкритому морі?! Після моїх спроб уточнити дані про подію командир крейсера та його заступник перестали виходити на зв'язок. Я спитав прямо, чому ви, офіцери, живі, а мій син, солдат строкової служби, загинув?", – пише батько окупанта.

Автор: Скріншот
  Сторінка Дмитра Шкребця "Вконтакті"
Сторінка Дмитра Шкребця "Вконтакті"
Військове командування РФ не спростувало та не уточнило заяву від 14 квітня про те, що всі члени екіпажу російського крейсера "Москва" вижили. Журналісти встановили особу одного загиблого мічмана "Москви" Івана Вахрушева. Він служив у п'ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

У дописі у соціальній мережі "Одноклассники" Варвара Вахрушева повідомила, що її чоловік, загинув під час "виконання своїх обов'язків". На знімку - чоловік, одягнений в офіцерську форму Військово-морських сил РФ з погонами мічмана.
Зараз ви читаєте новину «Мати матроса, який вижив на "Москві", розповіла про втрати на крейсері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути