Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 08:01

Масштаб трагедії вражає: Зеленський про наслідки паводку на Прикарпатті
5

Президент Володимир Зеленський оцінив масштаб повеней в Івано-Франківській області
Фото: suspilne.media
Велика вода на Прикарпатті затопила будинки, сільськогосподарські угіддя та знищила дороги
Велика вода на Прикарпатті затопила будинки, сільськогосподарські угіддя та знищила дороги
Велика вода на Прикарпатті затопила будинки, сільськогосподарські угіддя та знищила дороги
Велика вода на Прикарпатті затопила будинки, сільськогосподарські угіддя та знищила дороги

Президент Володимир Зеленський увечері 25 червня терміново прибув до Івано-Франківської області. І був вражений масштабами повеней, які наробили чимало лиха у регіоні.

Він високо оцінив роботу всіх служб, які працюють над ліквідацією наслідків негоди, і висловив сподівання, що за кілька днів місцевим мешканцям вдасться повернутися до звичного життя. Про це розповів під час ефіру ток-шоу "Право на владу".

"Ми не просто думаємо, що робити, ми вже робимо. Я перебуваю зараз в Ланчині на Франківщині. Дійсно вражає масштаб цієї трагедії і те, що ми бачили з висоти гвинтокрила, і тут бачимо, спілкуючись із людьми. Бачимо, що затоплений регіон, зруйновано понад 8 тисяч будівель, затоплено близько 10 тисяч га сільського господарських земель. Зруйновані дороги, дамби, декілька старих мостів", - сказав президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє загиблих, тисячі затоплених будинків і змиті дороги: показали наслідки паводка

Нагадав, що зараз вже відновлено рух усіма дорогами державного значення на Західній Україні. На місці працюють фахівці ДСНС, Нацгвардія, поліція, Укравтодор. Кабмін виділив близько 700 млн грн на відновлення зруйнованої інфраструктури. За словами президента, ті люди, домівки яких повністю зруйновані, отримають фінансову допомогу.

"Що важливо, перш за все, відновлення не тільки будівель для людей. Тому що деякі будівлі не можна повернути, скажімо так, до життя. Тому люди будуть переселені і буде обов'язково ще й фінансова допомога. Не хочу входити в деталі - пальне потрібне, гумові човни, зараз для людей, і харчування. Все це є - харчування, вода. Тому що затоплене майже все", - додав Зеленський.

Сильні зливи накрили з 20 червня вісім областей — Івано-Франківську, Чернівецьку, Кіровоградську, Вінницьку, Полтавську, Львівську, Одеську та Рівненську. Шквальний вітер виривав дерева. Вода розмила дороги. На Буковині та Прикарпатті оголосили надзвичайний стан. На Закарпатті, Івано-Франківщині, Львівщині та Буковині — рівень річок піднявся щонайменше на 1,5–2 м. Вода пішла на десятки сіл, затопила хати й погреби. У багатьох потонула домашня птиця.

Зараз ви читаєте новину «Масштаб трагедії вражає: Зеленський про наслідки паводку на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути