понеділок, 25 червня 2018 09:05

Масове отруєння водопровідною водою: в місті оголосили надзвичайний стан

Масове отруєння водопровідною водою: в місті оголосили надзвичайний стан
Два роки тому в Ізмаїлі на Одещині люди масово отруїлися водопровідною водою. Фото - РБК

"Дружина поскаржилася на погане самопочуття. Випила кілька таблеток білого вугілля. Думала, що отруїлася. Але до ранку ледве дотягла. Тоді подзвонили родичі і сказали, що мій 6-річний племінник теж захворів. Від зневоднення не міг ходити" , — розповідав Сергій з Ізмаїла на Одещині.

Два роки тому у місті люди масово потруїлися водопровідною водою. Станом на ранок 25 червня 2016 року був пік - кількість хворих сягала майже семи сотень.

"З початку спалаху кишкової інфекції в лікарні Ізмаїла госпіталізовано 691 особу, з яких 394 - діти. В стаціонарах перебувають 211 осіб (в тому числі, 120 дітей)", - поінформував тоді в Facebook Андрій Абрамченко.

Спалах кишкової інфекції в місті зафіксували ще 18 червня. За добу до лікарні звернулися понад 300 людей. Усі пили водопровідну воду. В неї могли потрапити нечистоти після проливних дощів (14 червня в Ізмаїлі за годину випала місячна норма опадів, через що в місті розмило кілька доріг і затопило підвали житлових будинків. Воду, яка стояла на рівні півметра, рятувальники відкачували насосами, - Gazeta.ua). Було встановлено, після потопу фекалії потрапили у водопровід. В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. Закрили ринки й кафе. Поліцейські у складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів об'їжджали місця стихійної торгівлі. Забороняли продавати овочі, фрукти й молочну продукцію. Також було заборонено купатися у місцевих водоймах, їх охороняли.

Всього з початку спалаху інфекції за медичною допомогою звернулися 735 осіб - 429 дітей і 306 дорослих.

"Усі були забезпечені медикаментами й питною водою. У місті змішані ротавірусна, норовірусна й кишкова паличка (перші дві — збудники кишкових інфекцій. Третя — це бактерія в кишковому тракті людини. Вона спричиняє запальні процеси, коли потрапляє в інші органи. — Gazeta.ua)", - розповів Абрамченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Військовому інституті масове отруєння курсантів

Комунальники продезинфікували колодязі й туалети в приватному секторі. Із відпусток викликали медиків. Усі лікарні було переобладнано під інфекційні відділення. Пункти надання першої медичної допомоги відкривали на базі шкіл. Справу розслідувала поліція. Міський відділ поліції підняли за тривогою.

На спад спалах інфекції пішов лише 29 червня. Люди перестали звертатися до лікарень.

У кримському оздоровчому таборі "Ласпі" 17 дітей і четверо вожатих потрапили в інфекційну лікарню. Одна дитина - в реанімації у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Масове отруєння водопровідною водою: в місті оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути