Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь стає головною тиловою базою окупантів ‒ Андрющенко
3

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі після відступу загарбників з Херсона різко збільшилась кількість російських військових.

Вони розквартировуються у порожніх будинках та в помешканнях місцевих жителів. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Фіксується також чергове пожвавлення руху військових колон як з технікою, так і з боєприпасами.

У Маріуполі різко збільшилась кількість російських військових та техніки
Фото: t.me/andriyshTime
У Маріуполі різко збільшилась кількість російських військових та техніки
У Маріуполі різко збільшилась кількість російських військових та техніки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки цивільних загинули в Донецькій області – назвали трагічну цифру

"Щонайменше двічі на день колони вантажівок кількістю в 40-60 автівок рухаються з напряму Мангуша на виїзд в напрямку Волновахи ‒ Донецька. Також збільшується кількість техніки, що залишається в місті. Частково її паркують, за звичкою, просто в житлових кварталах неподалік власного розміщення. Можна стверджувати, що після Херсона Маріуполь впевнено перетворюється на головний військово-логістичний хаб та тилову базу окупантів", ‒ зазначив Андрющенко.

У місті тим часом окупанти продовжують знищувати будинки. Руйнують місто цілими кварталами. Під завалами знаходять нові тіла загиблих маріупольців.

Критична у Маріуполі також ситуація із теплопостачанням.

"У квартирах температура опустилась до 5-10 градусів. Масові респіраторні захворювання та черговий стрибок смертності. Навчання в більшості шкіл зупинено через відсутність опалення. Через масовий обігрів електрообігрівачами відключення світла стало правилом. Зокрема сьогодні в Маріуполі відключили електрику до вечора в намаганні впорядкувати стрибки навантаження. Місто знов пірнуло за межі гуманітарної катастрофи", ‒ наголосив Андрющенко.

Уранці 9 листопада у тимчасово захопленому Маріуполі на Донеччині знову зафіксували переміщення ворожої техніки. Масові колони паливозаправників з позначкою V рухалися через місто в бік Новоазовська для поповнення палива.

Росіяни розпочали мінування передмість тимчасово окупованого Маріуполя на Донеччині. Усе вказує на прискорене та посилене укріплення міста, заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь стає головною тиловою базою окупантів ‒ Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути