субота, 08 квітня 2023 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр розкрила інформацію про ситуацію в Бахмуті

Маляр розкрила інформацію про ситуацію в Бахмуті
Ворог намагається наступати і на Бахмутському напрямку та взяти під контроль Бахмут – там тривають бої. Фото: Getty Images

Епіцентром активних бойових дій залишається Схід України.

Там триває наступ ворога на чотирьох напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

"Протягом доби, що минає, на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії. Найзапекліші бої з-поміж зазначених ділянок тривають за Мар'їнку. Наші воїни не дають можливості ворогу просуватись та досягти поставлених цілей", – повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів, літак і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

За її інформацією, так само ворог намагається наступати і на Бахмутському напрямку та взяти під контроль Бахмут – там тривають бої.

"У боях за Бахмут ворог залучає найпрофесійніші свої підрозділи. Це не лише "вагнерівці", а й спецпризначенці та десантно-штурмові загони. Разом з тим, вони несуть значні втрати. У Бахмуті ворог проявляє високу інтенсивність дій. Застосовує максимум зусиль", – зазначила Маляр.

Вона наголосила, що це потребує відповідних оборонних заходів з боку українського командування та оперативних рішень.

"Наразі ситуація контрольована. Командування постійно працює в зоні бойових дій. Штаби працюють цілодобово. Рішення по ситуації приймаються 24/7", – підкреслила Маляр.

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний БпЛА. Про це ввечері 8 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, одну позицію засобів протиповітряної оборони та три станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Маляр розкрила інформацію про ситуацію в Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути