понеділок, 26 листопада 2012 20:49

Малику незадовго до самогубства кололи невідомі препарати - Карпачова

Малику незадовго до самогубства кололи невідомі препарати - Карпачова
Ніна Карпачова розповіла про розмову з Леонідом Маликом. Фото: focus.ua

Голова селища Малий Маяк (АР Крим) Леонід Малик, який вчора покінчив життя самогубством, за десять днів до трагедії перебував у психічній лікарні № 5 у кримському селі Строгонівка. Там йому зв'язали руки та ноги і вісім санітарів кололи невідомі препарати. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповіла екс-уповноважена з прав людини Ніна Карпачова.

Нагадаємо, 25 листопада 55-річний Леонід Малик викинувся з вікна туалету третього поверху клінічної лікарні імені Н.А.Семашка у місті Сімферополь. Свідками події стали декілька працівників медперсоналу і рідний брат загиблого Василь.

"Він телефонував мені з психічної лікарні з телефону його рідної сестри Ольги. Казав: "Ніно Іванівно, врятуйте мене. Я у психіатричній лікарні у Строгонівці. У мене забрали телефон і зараз заберуть і цей. Я зрозумів, що мене тут вб'ють". Розповідав, що йому зв'язали руки і ноги і всю ніч вісім санітарів його обколювали", - розповіла Карпачова.

За її словами, лікарі не мали права застосовувати такі методи лікування.

"До будь-якої людини не можуть застосовувати такі методи лікування. Має бути постанова суду про примусове лікування, коли людина відмовляється від лікування, але несе загрозу суспільству. У нас за це передбачена кримінальна відповідальність", - зауважила вона.

На її думку, Малика довели до самогубства. Вона зазначила, що до психлікарні його вивезли обманним шляхом, адже Леоніду потрібен був гарний психотерапевт.

"Він сказав, що його туди вивезли обманним шляхом. Вивезли з міської Алуштинської лікарні, начебто, на консультацію. Сказали, поїдь туди, бо там хороші лікарі, які тебе проконсультують і підлікують. Посадили у сімферопольську машину і вивезли", - зауважила Карпачова.

Після втручання екс-омбудсена меру поставили діагноз невроз і направили у клінічну лікарню імені Н. А. Семашко у місті Сімферополь, де він і перебував останні дні.

На посаді сільського голови Малик пробув шість років. У травні прокуратура порушила проти нього кримінальну справу через перевищення повноважень при виділенні землі. Він перебував під підпискою про невиїзд. У серпні наглядове відомство домоглось усунення Малика з посади, але у жовтні селищна рада повернула йому посаду мера. Наразі тимчасово посаду селищного голови займає секретар сільської ради Світлана Сячіна.

Зараз ви читаєте новину «Малику незадовго до самогубства кололи невідомі препарати - Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути