четвер, 23 серпня 2012 09:47

Майже 2 роки отримав убивця сімферопольського бізнесмена

Майже 2 роки отримав убивця сімферопольського бізнесмена
Олег Іванченко отримав 24 поранення. Фото: Одноклассники

16 серпня Апеляційний суд Криму виніс вирок у справі вбивства сімферопольського бізнесмена Олега Іванченка. 8 квітня минулого року йому нанесли 24 ножових поранень.

Убивця бізнесмена – Хікмат Амірзаде отримав 1,8 року покарання. За два місяці його випустять на волю. Прокуратура має намір оскаржити вирок.

"8 квітня нас запросила на день народження знайома Тетяна, – розказує вдова загиблого Зоя Іванченко. - Гуляли компанією, декого ми знали, декого ні. Амірзаде представився всім, як Ігор. Прийшов зі своєю співмешканкою – Ольгою Гуляєвою".

Бійка між жінками розпочалася у центрі міста після того, як гості розійшлися. Доки чубилися жінки, Хікмат Амірзаде підбіг до Олега Іванченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові африканець зарізав багатодітну матір

"Гуляєва зачепила мене за волосся, почала за сережку тягнути, – згадує вдова. – І тут я боковим зором бачу, що до чоловіка підлітає Амірзаде. Починає робити якісь ритмічні рухи. А Олег стоїть, руки опущені – і взагалі не відбивається. І я не можу зразу зрозуміти, що відбувається, бо ж темно. Я вирвалася, а Гуляєва підлетіла до Олега, почала його по обличчю бити. Мене тоді вразило – мій чоловік, високий, кремезний, стоїть, і навіть не намагається руками себе захистити".

За кілька хвилин Іванченко упав. Дружина встигла підхопити його голову, аби не вдарився об асфальт. Олег Іванченко отримав 24 поранення - 18 з них виявилися важкими, 4 були несумісні з життям.

За півгодини викликаний загін "Беркут" затримав убивцю Амірзаде.

34-річний Олег Іванченко займався у Сімферополі бізнесом. Разом з матір'ю тримали два магазини – речовий та магазин іграшок. Зоя Іванченко працює у рекламній агенції. У шлюбі прожили 12 років.

Прокуратура вимагала дати Хікмату Амірзаде 10 років в'язниці з повною компенсацією моральних та матеріальних збитків.

Натомість обвинувачений на різних судових засіданнях почав стверджувати, що це була самооборона, Іванченко напав першим, пізніше стверджував, що не розуміє російської, а зізнання з нього вибивали у міліції.

Наприкінці грудня минулого року суддя Олена Благодатна визнала, що Хікмат Амірзаде захищався і перекваліфікувала злочин з "Вбивства" на "Убивство через перевищення мір самозахисту". Зоя Іванченко разом з адвокатом подали апеляцію. 11 червня Центральний районний суд Сімферополя визнав Хікмата Амірзаде винним у навмисному вбивстві. Суддя Сергій Деменюк виніс вирок – 8 років в'язниці та виплата постраждалим 80 тисяч гривень. Надані підсудним довідки про те, що у нього двоє дітей та він хворий на туберкульоз лишив без розгляду. Обвинувачений подав апеляцію.

16 серпня Апеляційний суд Криму скасував попереднє рішення суду і виніс вирок: за перевищення мір самозахисту присудити Хікмату Амірзаде 1,8 року в'язниці, півтора роки з яких він вже відсидів.

"Рішення Апеляційного суду Криму у справі про вбивство Сімферопольського бізнесмена Олега Іванченка прокуратурою Криму буде внесена касаційна скарга. Прокуратура не згодна з винесеним рішенням суду і буде домагатися реального позбавленням волі щодо обвинуваченого", - сказав Олексій Смирнов, виконуючий обов'язки прес-секретаря прокурора Криму.

Зараз ви читаєте новину «Майже 2 роки отримав убивця сімферопольського бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути