неділя, 22 листопада 2015 09:39

Майже 2 мільйони кримчан залишилися без світла

Майже 2 мільйони кримчан залишилися без світла
Фото: intvua.com

У ніч на неділю без електропостачання в Криму через пошкодження ліній електропередач в Україні опинилися близько 1,9 мільйона чоловік.

За даними Міненерго РФ, припинення поставок електроенергії з України через дві високовольтні лінії "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" відбулося в 00:19. У результаті були зупинені Сімферопольська і, частково, Севастопольська ТЕЦ.

"Без електропостачання залишилися споживачі Республіки Крим та міста Севастополь (близько 1,896 мільйона чоловік). Потужність відключених споживачів - 673 мегавата", - йдеться в повідомленні відомства.

Російські ЗМІ повідомляють, що теплоцентралі і мобільні електростанції півострова виробляють 250-350 мегават електроенергії.

Так званий замглави "Міненерго" Криму Володимир Дьомін заявив, що запасів палива на мобільних електростанціях в Криму вистачить на 25 днів, а палива для резервних джерел, що живлять окремі об'єкти, нададуть автозаправки.

Також місцева "влада" заявляє, що всі важливі інфраструктурні та соціальні об'єкти півострова підключені до аварійних джерел живлення. У штатному режимі нині функціонує транспортна інфраструктура півострова, в тому числі аеропорт Сімферополя і Керченська поромна переправа.

Всього на півострові, за даними за 2014 рік, проживає 2,3 млн чоловік.

Нагадаємо, ввечері 21 листопада біля Чаплинки імовірно учасниками блокади Криму були підірвані пошкоджені опори електропередач.

Пізніше стало відомо, що усі населені пункти анексованого Криму знеструмлено.

Зараз ви читаєте новину «Майже 2 мільйони кримчан залишилися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути