Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Люди розірвані на шмаття" - Гайдай про воєнні злочини росіян на Луганщині

"Люди розірвані на шмаття" - Гайдай про воєнні злочини росіян на Луганщині
За п'ять років область повністю відбудують і відновлять. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про воєнні злочини росіян, зокрема про цинічні обстріли житлових будинків на Луганщині.

Найважче - це бачити, як загарбники вбивають мирних жителів, заявив він в інтерв'ю "Українській правді". Пригадав трагедію, коли приліт снаряда в під'їзд забрав 10 життів.

"Усе зруйноване відновлять, а людей не повернути. Є випадки, коли в під'їзд прилітає снаряд, як у Лисичанську. У нас 10 людей розірвані на шмаття. Голова була в одному кінці, руки-ноги в іншому, тіла розірвало на частини. І добу не було можливості забрати загиблих", - сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орки обстріляли кожне місто Луганщини: ЗСУ вибили ворога від Золотого

Він переконаний, що за п'ять років область повністю відбудують і відновлять. Найбільше шкода людей, які категорично не хочуть їхати з Луганщини.

Очільник ОВА поділився, що від початку війни плакав один раз. Це сталося, коли Гайдай повідомляв журналістам, що росіяни зруйнували басейн, де мама вчила його плавати. Однак не це було причиною. Перед цим ворожий снаряд саме прилетів у приватний будинок.

"Там родина, дорослі й двоє дітей: дівчинка один рік і сім місяців і старший брат восьми років, їх посікло сильно осколками. Перед інтерв'ю з'ясував, що дівчинка померла", - пояснив він причину своїх сліз.

Російські окупанти хотіли прорватися до Сіверськодонецька, але Збройні сили України відбили атаку ворога. Зокрема були авіаудари біля Рубіжного й Попасної.

Протягом минулої доби ЗСУ відбили чотири атаки ворога на та території Донецької та Луганської областей. Знищили п'ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Зараз ви читаєте новину «"Люди розірвані на шмаття" - Гайдай про воєнні злочини росіян на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути