пʼятниця, 22 листопада 2013 09:31

Люди кричать під завалами торгового центру в Ризі, загиблих уже 18

Люди кричать під завалами торгового центру в Ризі, загиблих уже 18
Фото: obozrevatel.com

У результаті обвалення будівлі торгового центру в Ризі загинули 18 людей, повідомляють латвійські ЗМІ.

Цю інформацію в ефірі радіо Baltkom підтвердив міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскис, повідомляє портал Mixnews.lv.

Як повідомила представник "швидкої допомоги" Ілзе Букша, не виключено, що число загиблих може збільшитися.

За її словами, невідомо, скільки людей досі перебувають під уламками магазину. "Цифри різняться від 10 до 30", - йдеться в повідомленні порталу.

Раніше портал повідомляв про 16 загиблих.

В результаті обвалення даху в ТЦ Maxima загинули три рятувальника, які працювали на місці НП. Ці дані підтверджує представник глави МВС країни Дайга Пагорба.

За її словами, дані медиків та пожежників різняться, оскільки пожежники повідомляють про загиблих людей, знайдених під завалами без ознак життя. Своєю чергою, медики можуть повідомляти про кількість жертв, які вже витягнуті з-під уламків будівлі і після проведення реанімаційних робіт.

Між тим під завалами залишаються живі люди. Так, за інформацією ЗМІ, одна з постраждалих змогла додзвонитися до своєї дочки і повідомити, що у неї пошкоджена нога.

Як передає Mixnews.lv, журналіст, який перебуває на місці події, заявив у прямому ефірі однієї з радіостанцій, що сам чув крики з-під завалів.

"Я сам чув стогони і крики з-під завалів. Але на розбір цих конструкцій може знадобитися близько доби", - наводить портал слова журналіста.

ЗМІ також повідомляють, що Державний центр донорів крові звернувся до жителів Латвії з проханням здавати кров для потерпілих.

Між тим, президент Латвії Андріс Берзіньш у спеціальному зверненні назвав обвалення торгового центру незбагненною трагедією.

Зараз ви читаєте новину «Люди кричать під завалами торгового центру в Ризі, загиблих уже 18». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути