вівторок, 12 грудня 2017 18:10

Людей силою утримували у реабілітаційних центрах
3

На Івано-Франківщині у “реабілітаційних центрах” утримували людей проти їх волі
Фото: Поліція Прикарпаття
На Івано-Франківщині у “реабілітаційних центрах” утримували людей проти їх волі
На Івано-Франківщині у “реабілітаційних центрах” утримували людей проти їх волі

Правоохоронці провели обшуки у 2 приватних будинках на території Івано-Франківська та Тисменицького району, де насильно утримували людей.

Будинки начебто були реабілітаційними центрами, де перебували алко- та наркозалежні особи. Про це на прес-конференції повідомив Олександр Крамаренко із слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області.

"Від матері одного з чоловіків, який перебував у цьому "центрі", надійшла заява до поліції. Жінка повідомила, що сина утримують у будинку без його згоди і, ймовірно, дають наркотичні речовини. У ході обшуку поліціянти встановили ще близько 10 осіб, які заявили, що знаходяться у "центрі" насильно", - розповів Крамаренко.

Люди перебували в ізоляції, самостійно себе обслуговували. У приміщенні були графіки чергувань. Чи давали їм наркотичні чи психотропні препарати, поки невідомо. Вилучені медикаменти відправили на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка ітнернату кулаками виховувала хлопця-сироту

"Особи, які там перебували, потрапили до центру за заявою когось із родичів, які платили від 6 тисяч гривень за місяць. Курс так званого лікування для кожного "пацієнта" був індивідуальним. Правоохоронці також перевіряють законність діяльності центру і наявність всіх відповідних ліцензій. Кажуть, що при обшуках медичного персоналу чи людей, які могли б лікувати, не було", - додав правоохоронець.

До встановлення всіх фактів центр не припинить свою діяльність. У будинку ще залишилися люди, які казали, що знаходяться там добровільно.

На Чернігівщині спіймали банду, яка "лікувала" наркоманів тортурами і побоями. Злочинці під виглядом реабілітаційного центру для наркозалежних утримували в ув'язненні і катували понад 200 осіб. Організатори так званого центру реабілітації приймали замовлення на примусове "лікування" людей. На думку родичів та знайомих, вони страждали від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. Під психологічним тиском змушували "хворих" відправитися на лікування. У разі відмови, потерпілих доставляли до центру проти їх волі.

Зараз ви читаєте новину «Людей силою утримували у реабілітаційних центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути