середа, 20 березня 2013 02:43

Львів'яни бояться, що їхнє місто перетвориться на Венецію
6

Фото: Фото: Ольга Швед

19 березня після обіду у Львові йшов мокрий дощ, після нього сніг із дощем. Три дні поспіль зранку світило сонце та було тепло. Кучугури снігу почали розтавати. Львів'яни бояться, аби Львів не перетворився у Венецію.

"Зранку не могла сісти на маршрутку на проспекті Червоної Калини. Коли під'їхала, мало того, що облила грязюкою усіх тих, що стояли в черзі, то ще добиратися до дверей потрібно було через глибокі калюжі. Сніг, який двірники накидали обабіч зупинки розтанув. По дорогах просто ріки течуть, як водні канали Венеції. На роботу прийшла у повністю мокрих зимових чоботах", - каже львів'янка Світлана Гунц.

У міській раді звітують, що комунальники майже цілодобово працюють очищенням дощоприймачів, щоб у місті не було проблем з підтопленнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втомлені прибиранням снігу львів'яни вийшли із тачками під міську раду

"Місто не має фінансових та фізичних можливостей вивезти весь сніг з міста, тому частину снігу розкидатимуть на проїжджі частини, щоб він розтанув. Львів не може забезпечити роботу механізаторів для прибирання міста у дві зміни, оскільки не передбачено необхідних обсягів видатків їм на зарплату",- повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

У проїзді Крива Липа, що у центрі Львова, снігова маса впала на припарковане авто, в машині побите лобове скло та пошкоджений дах. На покрівлях, ринвах, балконах утворюються бурульки, шари снігу і льоду. Надзвичайники звертаються до людей з проханням бути обережними у цей. Не в кожному випадку можливо швидко усунути бурульки, адже для цього потрібно використовувати спецтехніку, зокрема вишку.

Нагадаємо, 14-15 березня у Львові за ніч випала потрійна місячна норма опадів. Кілька трамваїв зійшли з засипаних снігом рейок, зупинено роботу трьох тролейбусних рейсів. Транспорт годинами стояв у корках, люди не могли вчасно добратися на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни бояться, що їхнє місто перетвориться на Венецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути