понеділок, 05 грудня 2011 21:53

Львівські міліціонери заарештували дівчину за плакат "Янукович продає державу"
9

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні незалежні націоналісти Львова провели одиничні акції протесту в центральній частині міста проти діючої центральної влади.

О 13:00 близько 20 молодих людей розійшлося у різні куточки центру Львова, щоб донести людям проблеми сьогодення та закликати їх до боротьби. Як заявляють учасники акції, одиночні протести не потрібно узгоджувати із владою.

"Ми хочемо нормального життя. Хочемо жити, а не існувати, - пояснив причини протесту 21-річний Павло. - Мене втомлює постійне питання: "купити фруктів чи молока?", я хочу купити і те, і інше. Але влада не дає такої можливості. Ці сальні морди виділили собі на житло ще 300 мільйонів, а я з дівчиною мушу щомісячно півтори тисячі платити за оренду, бо мені ніхто не купить квартири! Тому я вийшов сьогодні на протест. Я просто втомився!".

Молодь тримала у руках плакати: "Азаров феодал, ти його раб. Тобі все рівно?", "Влада починає реформи, купи їсти востаннє", "Янукович продає Україну", "У відставку продажну владу" та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Одесі суд заборонив зустрічати Януковича протестами

Проте уже через 15 хвилин після початку акції у міліціонерів виникли запитання до протестувальниці з плакатом "Янукович продає державу".

"А чого ти тут стоїш? Я там бачив ще протестувальників, - розпитує дівчину міліціонер. – А документи у тебе є? А я хочу, щоб ти пройшла у відділок".

Патрульні усе ж примусили її пройти у дільничний пункт галицького райвідділу міліції, що на проспекті Свободи. Там дівчину протримали близько двох годин. На протестувальницю склали адмінпротокол та обіцяли викликати на судове засідання.

"Це ще один доказ того, що влада боїться народу, - розповіла подруга затриманої Світлана. – Вона ж спокійно стояла і дотримувалася норм закону. Проте міліція побачила у цьому порушення закону. Це вже заборона свободи слова".

Зараз ви читаєте новину «Львівські міліціонери заарештували дівчину за плакат "Янукович продає державу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути