Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2012 15:39

Луганські податківці вирішили брати чималі гроші за безкоштовні послуги

Луганські податківці вирішили брати чималі гроші за безкоштовні послуги

До УБОЗ ГУМВС України у Луганській області надійшла інформація про те, що працівники податкової інспекції одного з міст області, використовуючи своє службове становище, вимагають з громадян грошову винагороду за надання послуг, що зобов'язані надавати за своїми функціональними обов'язками. При перевірці дана інформація підтвердилася в повному обсязі.

Було встановлено, що заступник начальника податкової інспекції, начальник відділу податкової інспекції та інспектор даного підрозділу вступили в злочинну змову з директором брокерської фірми з метою "правильної" підготовки документів для організації торгів по майну, що знаходиться в податковій заставі, проведенні торгів і реалізації заставного майна "потрібним" клієнтам.

В даній ситуації заставним майном виступали 2 бульдозери, на яких було накладено податковий арешт. Але для того, щоб придбати техніку, та ще і за "вигідною" ціною, потрібно перемогти в торгах. А ось послугу з проведення торгів на користь "потрібного" покупця посадові особи оцінили в 40 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Бердичівського району затримали за хабар у 114 тисяч доларів

1 березня поточного року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Луганській області в ході проведення оперативних заходів затримали вказаних посадових осіб "на гарячому" у момент одержання хабара.

У даний момент матеріали за фактом вимагання та одержання хабара посадовими особами податкової інспекції направлені до прокуратури для прийняття рішення про порушення кримінальної справи за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Посадові особи затримані.

Зараз ви читаєте новину «Луганські податківці вирішили брати чималі гроші за безкоштовні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути