середа, 26 жовтня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Лікарні вже не вміщають поранених загарбників ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині

Лікарні вже не вміщають поранених загарбників ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині
Лікарні на тимчасово окупованих територіях Луганщини переповнені пораненими російськими військовими. Фото: umoloda.kyiv.ua

Лікарні на тимчасово окупованих територіях Луганщини переповнені пораненими російськими військовими.

Тому у госпіталізації відмовляють цивільним місцевим жителям. Не лікують і загарбників із запаленням легенів чи інсультом. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщину привезли російських "зеків". На Запоріжжі брудні окупанти шукають їжу

"Цивільним, звісно, відмовляють у госпіталізації. Так само, як і військовим, якщо звернення не пов'язано з пораненням. Потрібна допомога у разі запалення легенів або інсульту – лікуйся сам. Поранив себе у сідницю – допоможемо", ‒ пише Гайдай.

За його словами, мешканці, які залишились в окупації, нарікають на критичну ситуацію. Зокрема, у Кремінній немає світла та води, а в магазини припинили підвозити продукти.

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ і звільняють міста й села від російських окупантів. У деокупованих населених пунктах загарбники залишили по собі суцільні руїни. Винятком не стало й селище Білогорівка Луганської області. Відео звідти показали в Національній гвардії України.

Водночас через обстріли російських окупантів цивільні не можуть зайти до деокупованих сіл, тож зараз немає можливості відновити там життєдіяльність, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Лікарні вже не вміщають поранених загарбників ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути