понеділок, 05 серпня 2013 16:57

Лідера Донецької "Батьківщини" кинули до в'язниці, не дочекавшись набуття вироком чинності

Лідера Донецької "Батьківщини" кинули до в'язниці, не дочекавшись набуття вироком чинності
Нині Матейченко перебуває у слідчому ізоляторі Артемівська. Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Сьогодні в Артемівському міськрайонному суді (Донецької області) закінчили читання вироку організованій злочинній групі, до якої зарахували 42-річного Костянтина Матейченка.

"Ми в шоці - Костянтина Володимировича заарештували у залі суду, визнавши винним за ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою") і негайно взяли під варту. Хоча поруч із ним не було адвоката, і хоча цей вирок не вступив у законну силу, адже це тільки рішення суду 1 інстанції й у нас за законом є час для оскарження. Ми навіть не знаємо поки, який йому дали термін, оскільки вироку на руках немає, але прокуратура просила для Матейченка 3 роки", - розповіла Gazeta.ua Марія Бритченко, голова прес-служби Донецької обласної організації ВО "Батьківщина".

Читання вироку тривало з 31 липня, весь цей час Матейченко перебував на підписці про невиїзд.

Матейченко - фермер і наразі виконує обов'язки голови Донецької обласної організації "Батьківщини".

"Він був на підписці, цей запобіжний захід не порушував, у нього четверо неповнолітніх дітей, він не судимий, як його могли заарештувати?", - обурюється товариш Матейченка по опозиції Сергій Чирін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Донецьку заарештували голову "Батьківщини"

Кримінальна справа, за якою обвинуватили Матейченка, має у своїй основі події 9-річної давності. У ній ідеться про неправомірне землевідведення і наступне нецільове використання землі. Це справа, за словами заарештованого, є результатом його політичного переслідування. Підтвердженням цієї версії є той факт, що кримінальне переслідування відновилося торік - відразу після того, як Матейченко висунув свою кандидатуру по округу №46 на минулих виборах, де його головним суперником був Сергій Клюєв.

У момент описуваних фабулою кримінальної справи обставин, Матейченко був сільським головою у селі Покровське (Артемівського району Донецької області) і так само був прихильником Партії регіонів. Матейченко виніс на розгляд сесії проект відведення землі під розробку кар'єру на видобуток гіпсу і сесія одноголосно проголосувала "за" цей землевідвід. Перед цим відповідними комісіями були перевірені всі документи претендентів на ділянку. Із тих чиновників, які були причетні до землевідведення до відповідальності не притягнули нікого, крім Матейченка.

Разом із опозиціонером у числі підсудних опинилися 3 підприємці. Слідство вважає, що вони організували ОЗГ, керівник якої отримав 8 років колонії з конфіскацією. ОЗГ нібито займалася земельними махінаціями. За словами Матейченка, він завинив тільки тим, що поставив питання на голосування, не припускаючи, чим надалі обернеться використання землі.

Зараз Матейченко перебуває у слідчому ізоляторі Артемівська на зустрічі зі своїм адвокатом.

Зараз ви читаєте новину «Лідера Донецької "Батьківщини" кинули до в'язниці, не дочекавшись набуття вироком чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути