субота, 27 травня 2023 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Латентна капітуляція": у ЗСУ прокоментували заяви Пригожина про вихід з Бахмута

"Латентна капітуляція": у ЗСУ прокоментували заяви Пригожина про вихід з Бахмута
Ватажок російської терористичної групи "Вагнера" Євген Пригожин заявив про вивів найманців з Бахмута. Фото: скріншот

На Бахмутському напрямку російські загарбники знижують активність.

До цього призводять потужні удари українських Збройних сил та великі втрати ворога. Про це в ефірі національного телемарафону розповів спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

Він також прокоментував заяви ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина про вихід найманців з Бахмута.

"Ці заяви Пригожина, сухою мовою, це латентна капітуляція його угруповання. Безперечно в них йде внутрішньовидова боротьба напередодні великих, як мені здається, подій в самій Росії", ‒ сказав Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов зробив нову заяву про початок контрнаступу

Спікер Східного угруповання військ також нагадав, що розгром російських військ під Бахмутом прогнозувався вже давно.

"Ми прогнозували понад два місяці тому, що якщо збережеться така динаміка втрат й ворог не зможе знайти джерело поповнення особового складу, він буде розбитий, що зараз і є", ‒ зазначив Череватий.

Нині, за його словами, Пригожин намагається зберегти залишки своєї ПВК, оскільки розуміє, що декілька тижнів на Бахмутському напрямку можуть припинити існування його організації.

"Доволі кумедно звучали заяви про те, що він "1-а армія світу". В тій же Сирії, коли вагнерівці стикались не з беззахисними сирійцями, а Збройними силами США й коли їх великий підрозділ за годину знищили так, що вони не могли декілька місяців прийти в себе", ‒ додав Череватий.

У Бахмуті зараз спостерігаються певні ротаційні рухи. З цим також пов'язано зменшення бойових дій. Водночас ЗСУ продовжують наносити удари по ворогу.

"Однак наскільки масово й наскільки справді Пригожин повністю виведе підрозділи, треба трохи часу, щоб верифікувати", ‒ пояснив Череватий.

Російські загарбники нині основну увагу й сили зосереджують на Бахмутському напрямку. Українські війська контролюють околиці Бахмута у південно-західній частині в районі "Літак". Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, минулої доби ворог безуспішно наступав, але в цілому наступальна активність знижена.

У британській розвідці вважають, що, незважаючи на триваючу ворожнечу ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина з міноборони Росії, сили "Вагнера" будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення сил.

Зараз ви читаєте новину «"Латентна капітуляція": у ЗСУ прокоментували заяви Пригожина про вихід з Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути