четвер, 22 квітня 2021 16:29

"Кришував" поліцейський: нові подробиці про банду, яка вбивала людей заради квартир
5

У Харківській області знешкодили банду, яка вбивала людей заради квартир
Фото: hk.npu.gov.ua
У Харківській області знешкодили банду, яка вбивала людей заради квартир
У Харківській області знешкодили банду, яка вбивала людей заради квартир
У Харківській області знешкодили банду, яка вбивала людей заради квартир
У Харківській області знешкодили банду, яка вбивала людей заради квартир

Банді так званих "чорних рієлторів", яку викрили в Харкові, сприяв 35-річний співробітник одного із відділів поліції.

Ватажком банди виявився 36-річний місцевий житель. Серед його спільників - п'ятеро чоловіків та троє жінок. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП області.

"Когось зі своїх жертв споювали алкоголем, у когось викрадали документи на житло, інших незаконно позбавляли свободи й насильно утримували. Але результат завжди був один: на підставі підроблених документів квартири потерпілих переходили в чужу власність, кошти від збуту нерухомості осідали на рахунках злочинців, а самих потерпілих знаходили мертвими", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат зі спільниками перепродали 19 квартир на 27 млн грн

За даними слідства, жертвами зловмисників стали щонайменше чотири людини.

"Людина померла, а після її смерті оформлявся договір продажу житла. Тіло іншої, яку спільники тривалий час споювали, було знайдено поблизу водойми. Ще одного чоловіка обманом вивезли з квартири до будинку в селі, де утримували й підливали до спиртного речовини, які мали спровокувати зупинку серця. На теперішній час, після ексгумації тіла, проводиться судово-медична експертиза для встановлення причини смерті. Квартиру харків'янки продали за фальшивими документами, жінку проти волі тримали на території домоволодіння, де потім її побили, задушили та закопали на присадибній ділянці. Така ж участь чекала ще двох людей, майно яких фігуранти вже встигли переоформити, а самих бранців тримали в приватному будинку", - додали в поліції.

Під час обшуків у фігурантів вилучили вогнепальну зброю, готівку та велику кількість документів.

У Харкові 21 квітня викрили вісьмох членів банди, яка вбивала людей заради квартир. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку. Організували схему 36-річний харків'янин разом з 47-річною знайомою. Діяли зловмисники від початку 2019 року. Під час обшуків у підозрюваних знайшли паспорти власників квартир, документи, які посвідчують право власності на житло, а також виявили жінку похилого віку, яку, імовірно, збиралися вбити. За умисні вбивства, створення та участь у злочинній організації, а також шахрайства та підроблення документів фігурантам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «"Кришував" поліцейський: нові подробиці про банду, яка вбивала людей заради квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути