понеділок, 18 листопада 2013 11:36

Криворізькій судді дали 7 років тюрми, а її спільнику-депутату - на два роки менше

Криворізькій судді дали 7 років тюрми, а її спільнику-депутату - на два роки менше

Вищий спеціалізований суд України залишив в силі вирок щодо 33-річної судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу, засудженої за хабарництво до 7 років позбавлення волі. Сума хабарів становила від 1,5 тис грн. до 12 тис доларів. На два роки менше відбуватиме покарання її спільник - 30-річний депутат районної ради. Рішення про позбавлення волі попередньо приймав Апеляційний суд Кіровоградської області.

"Судовим слідством доведено шість епізодів отримання хабара суддею, два з яких за пособництвом депутата райради та адвоката. Гроші, як правило, вона отримувала за рішення про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд, виносила вироки, непов'язані із позбавленням волі, прискорювала розгляд з позитивними рішеннями на користь "потрібних" громадян. Суддя своєї вини не визнавала. Наполягала, що її дії слід кваліфікувати за ознаками адміністративного правопорушення, а не за ознаками кримінального злочину", - розповіла Наталія Алєексєєнко з прокуратури Кіровоградщини.

Іншому спільнику молодої судді – адвокату Апеляційний суд присудив покарання не пов'язане з позбавленням волі.

"На м'якість призначеного покарання прокуратурою була подана касаційна скарга. Вищий спеціалізований суд підтримав нашу позицію й скасував рішення. Справу направлено на новий апеляційний розгляд", - додала Алєксєєнко.

Зараз ви читаєте новину «Криворізькій судді дали 7 років тюрми, а її спільнику-депутату - на два роки менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути