субота, 23 квітня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль готує легенди, щоб виправдати застосування ядерної зброї по Україні - ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Міноборони Росії через пропагандистські канали поширило попередження про нібито застосування США зброї масового знищення, щоб, своєю чергою, виправдати у майбутньому власні дії.

Текст з'явився, в тому числі, на каналі Russia Today, передає УНІАН (Українське незалежне інформаційне агентство).

МО РФ заявило про нібито три сценарії, які американці готують у містах України.

У Харкові, за словами окупантів, Сполучені Штати "можуть використати" "постановочний інцидент "під чужим прапором".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: Якщо Росія застосує зброю масового ураження - відповімо без зайвих консультацій

Серед об'єктів росіяни перераховують радіаційно небезпечні об'єкти Харкова і Києва, а також РФ вважає можливою свою атаку "на об'єкти ядерної енергетики".

Згідно з другим озвученим окупантами (допустимим) сценарієм, російські війська можуть завдати удару зброєю масового знищення "у малих обсягах" з метою пригнічення опору українських сил, серед цілей – Маріуполь.

Власне, за словами бійців "Азову", росіяни раніше вже скинули отруйні речовини на Азовсталь, де переховувалися як військові, так і цивільні. А, за даними США у ОБСЄ, змішали сльозогінний газ з хімікатами. Найменш вірогідним росіяни вважають застосування біологічної зброї на полі бою (у Слов'янську і Краматорську).

Зброю масового знищення, за логікою пропагандистів, нібито застосують, щоб притягнути РФ до міжнародного трибуналу, виключити росіян з ООН і посилити "антиросійські" санкції.

ОНОВЛЕНО.

Інформацію про провокації з боку Росії підтвердили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Повідомили, що 23 квітня міноборони РФ заявило, що "США готують провокації для обвинувачення російських військових у застосуванні хімічної, біологічної чи ядерної зброї в Україні".

На думку російського військового відомства, "найбільш імовірним є варіант провокації" на: хімічних та біологічних об'єктах Харкова та Києва; Запорізькій АЕС; сховищі радіоактивних відходів у населеному пункті Кам'янське. Як зазначає міноборони РФ, підтвердженням цьому є факти постачання в Україну антидотів отруйних речовин.

"Такі інформаційні вкиди є частиною інформаційно-психологічної операції РФ, покликаної нагнітати панічні настрої серед українців, а також вчиняти тиск на світове співтовариство для зниження рівня підтримки України", - повідомили у Центрі.

Автор: t.me/CenterCounteringDisinformation
 

Ніхто не може виключити, що Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні з Україною. "Ми маємо справу з Путіним, і він вже давав наказ вчиняти жахливі, наджорстокі воєнні злочини. А отже, можливим є все, і нам треба бути готовими до використання Росією різних типів зброї з катастрофічними наслідками", - сказала заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

За її словами, цей крок буде катастрофою не тільки для України та для світу. Це матиме абсолютно катастрофічні наслідки для самого Путіна і також для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кремль готує легенди, щоб виправдати застосування ядерної зброї по Україні - ЗМІ (ОНОВЛЕНО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути