четвер, 06 вересня 2012 10:32

Коста-Ріка пережила землетрус у 7,9 балів

Коста-Ріка пережила землетрус у 7,9 балів
Епіцентр підземних поштовхів знаходився у 80 кілометрах від міста Ліберія. Фото: Lenta.ru

Землетрус магнітудою 7,9 бала стався в Коста-Ріці, повідомляє Геологічна служба США. Підземні поштовхи були зафіксовані о 8:42 за місцевим часом (17:42 за Києвом).

Осередок землетрусу залягало на глибині 20 кілометрів. Епіцентр підземних поштовхів знаходився у 80 кілометрах від міста Ліберія.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на Тихоокеанський центр попередження про загрозу цунамі США, після землетрусу оголошено про загрозу виникнення цунамі, причому для берегової лінії всього Карибського регіону. Пізніше це попередження було знято.

У деяких районах столиці центральноамериканської країни, Сан-Хосе, було порушено електропостачання. Також, з деяких населених пунктів, розташованих на тихоокеанському узбережжі Коста-Ріки, надійшли повідомлення про тріщини на будинках, збитків завдано деяким автострадам. Представники влади країни зараз уточнюють дані про наслідки землетрусу.

Президент країни Лаура Чінчілья, зі свого боку, повідомила, що поки не отримувала інформації про жертви.

Останній руйнівний землетрус магнітудою 6,1 бал стався на Коста-Ріці в січні 2009 року. Тоді підземні поштовхи були зафіксовані всього в 35 кілометрах від столиці країни - міста Сан-Хосе. Стихія забрала життя щонайменше 34 людей, десятки людей зникли без вісті. Землетрус повністю зруйнував 518 житлових будинків, 26 кілометрів доріг і вісім мостів. Збиток від землетрусу оцінювався більш ніж у сто мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Коста-Ріка пережила землетрус у 7,9 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути