понеділок, 30 січня 2012 09:48

"Коста Конкордію" піднімуть протягом року

"Коста Конкордію" піднімуть протягом року

Італійська влада назвали терміни, в які планується отримати з води круїзний лайнер "Коста Конкордіа", який затонув біля берегів острова Джил. Як повідомляє Agence France-Presse з посиланням на керівника управління з цивільного захисту Італії Франко Габріеллі, операція займе від семи до десяти місяців.

Чиновник зазначив, що на швидкість робіт можуть вплинути погодні умови.

За словами Габріеллі, компанія - власник судна на конкурсній основі вибере фірму, яка займеться витяганням затонулого лайнера.

AFP повідомляє також, що через погану погоду припинені роботи з відкачування з "Коста Конкордії" дизельного палива. Водолази, проте, продовжують пошуки зниклих без вісті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Коста Конкордії" були онуки загиблих пасажирів "Титаніка"

Лайнер водотоннажністю 114,5 тисячі тонн, який після аварії ліг на бік і частково пішов під воду, продовжує занурюватися в середньому на два-три міліметри на годину.

"Коста Конкордіа", на борту якої знаходилося більше чотирьох тисяч осіб, в ніч на 14 січня натрапила на риф біля італійського берега. За останніми даними, водолазам вдалося виявити 17 тіл загиблих. Ще 16 пасажирів лайнера вважаються зниклими без вісті.

Капітан судна Франческо Скеттіно перебуває під домашнім арештом: за версією слідства, "Коста Конкордіа" зазнала аварії через те, що капітан відхилився від курсу. Крім того, Скеттіно звинувачують в тому, що він утік з судна замість того, щоб організувати евакуацію пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «"Коста Конкордію" піднімуть протягом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути