четвер, 22 березня 2012 12:50

Корупція в Україні може призвести лише до лівійського, кривавого варіанту - журналіст

Корупція в Україні може призвести лише до лівійського, кривавого варіанту - журналіст
Анатолій Шарій пообіцяв повернутися, лише коли МВС розформують - як у Грузії

Люди виїздять з України, тому що життя "все покращується й покращується". Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив журналіст Анатолій Шарій.

"Вони прагнуть до незнайомого зла, відмовляючись миритися зі знайомим. Свого часу я непогано попрацював над тим, щоб до влади прийшли ті, хто зараз у ній є. Тепер працюватиму проти них. І чекати не можна. Діти ростуть у цьому скотстві, над людьми знущаються, вбивають їх. У СІЗО умови, ніби в кам'яному віці. Я бачив це, і це страшно", - зауважив він.

Колишній редактор відділу розслідувань сайту "Обозреватель" журналіст Анатолій Шарій попросив політичного притулку в Литві. Пояснює, що його переслідують українські правоохоронці. Формальною підставою стала стрілянина з травматичного пістолета під час розборки з хуліганами в київському "Макдональдзі". На думку Шарія, справжньою причиною є його матеріали, які зачіпали корупційні інтереси ряду міліціонерів, зокрема з Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. За останні півроку з країни виїхали більше людей, ніж за попередні чотири роки, за внутрішньою інформацією МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович доручив Пшонці та Могильову якнайшвидше розслідувати замах на вбивство журналіста "Обозревателя"

"Я чекав суду. Думав, розвалимо звинувачення на раз. А суддя дивиться крізь тебе. Вирок уже в нього в кишені. Я повернусь, лише коли МВС розформують - як у Грузії. І переглянуть справи тих 40 відсотків, які сидять ні за що - за чужі злочини, за те, щоб прикрити своїми життями статистику. Система роботи міліції відома. Є план по занесенню грошей. Лейтенант дає мало, а керівник слідчого управління вже має заносити велику суму начальнику, той - своєму керівнику, той - далі, й усе впирається в найвищу стелю. Система працює справно: усі отримують свої конверти, і оперуповноважені в Києві 5 тисяч доларів на місяць цілком мають. Так працює вся наша влада", - наголосив Шарій.

"Якщо так продовжиться - в Україні може бути лише лівійський, кривавий варіант. Але я не проти: порядок без очищення неможливий. Це боляче, але необхідно. Вони не мають встигнути добігти до своїх літаків, яких у "Борисполі" вже ставити нікуди. Хоча, куди їм бігти? Їх уже навіть у Росії не чекають", - підкреслив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди - жебраки, а повз "ламборджині" катаються з уродами"

Про те, чим життя в Європі відрізняється від нашого, Анатолій Шарій розповідає у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Корупція в Україні може призвести лише до лівійського, кривавого варіанту - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути