середа, 18 березня 2020 13:43

Коронавірус був супутнім захворюванням: лікарі відхрестилися від звинувачень у смерті жінки

Коронавірус був супутнім захворюванням: лікарі відхрестилися від звинувачень у смерті жінки
33-річна Тетяна із села Брусниця Кіцманського району Чернівецької області потрапила до лікарні з підозрою на коронавірус. Діагноз підтвердили вже після смерті жінки. Сиротами залишилися 2 дітей. Фото: kitsman.city

Медики Чернівецької обласної клінічної лікарні відхрещуються від звинувачень у смерті 33-річної жінки з коронавірусом.

Кажуть, вона померла від складних хронічних хвороб. А COVID-19 у цьому разі був супутнім захворюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть 33-річної жінки з коронавірусом розслідують поліцейські

"Ми маємо випадок смерті молодої жінки. Причина смерті – судомний синдром на тлі набряку головного мозку, і не виключено – крововилив у головний мозок. У померлої була важка патологія нервової системи. Окрім цього, мали місце важкі порушення на тлі іншої патології – ендокринної. І третє – це було важке ураження легень, без легеневої недостатності, а паралельно ми зафіксували коронавірус, Тому ми переконані, що коронавірус у цьому випадку був лише супутнім захворюванням, а тому не є причиною смерті. При коронавірусі пацієнти гинуть від важкої легеневої недостатності. У цьому випадку такого не було", - розповіла Ольга Снігуряк, медичний директор Чернівецької обласної лікарні, передає acc.cv.ua.

Лікарка закликає всіх буковинців, які мають хронічні захворювання, залишатися вдома і бути особливо пильними щодо власного здоров`я.

Жінка померла в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні ввечері 16 березня. Перебувала там через підозру на коронавірус. Діагноз підтвердився уже після смерті. Рідні 33-річної Тетяни обурені діями лікарів. Стверджують, що, незважаючи на те, що жінка перебувала в зоні ризику, їй не надали вчасно першої допомоги. Можливо, це дало б змогу уникнути трагічних наслідків. Тепер без матері залишилися двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус був супутнім захворюванням: лікарі відхрестилися від звинувачень у смерті жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути