вівторок, 18 липня 2023 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрактниця ЗСУ "зливала" РФ інформацію про українські безпілотники

Контрактниця ЗСУ "зливала" РФ інформацію про українські безпілотники
СБУ затримала зрадницю, яка "зливала" інформацію про українські безпілотники на Херсонщині. Фото: ssu.gov.ua

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну агентку ГРУ під час спецоперації на півдні. Фігуранткою виявилась контрактниця однієї з військових частин ЗСУ, яка дислокується в регіоні і виконує бойові завдання на передовій.

Зрадниця "зливала" інформацію про українські безпілотники на Херсонщині, повідомила 18 липня пресслужба СБУ. Зараз зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

"За вказівкою російської спецслужби зрадниця збирала розвіддані про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони. Насамперед ворога цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області", – ідеться у повідомленні.

Також агентка ГРУ намагалася зібрати максимум інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ. Вона відслідковувала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власників столичного банку викрили на багатомільярдному відмиванні казино

У разі успішного виконання ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" її до РФ і видати російський паспорт.

"Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі отримання секретної інформації про українські військові об'єкти. Контрактниця була дистанційно завербована на початку цього року кадровим співробітником ГРУ з позивним "Дімка". У поле зору російської спецслужби вона потрапила через підписку на різні групи військового спрямування у забороненій соцмережі "Вконтакте", – звітує відомство.

У подальшому зрадниця спілкувалася з агресором через один із месенджерів, а отриману інформацію передавала у вигляді електронних координат з фотографіями об'єктів.

Під час обшуків у фігурантки виявили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в державній зраді.

Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Донеччині інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе у центрі Краматорська 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «Контрактниця ЗСУ "зливала" РФ інформацію про українські безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути