Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2013 16:31

Коноплю і арсенал зброї знайшли у мешканця Тернопольщини

Кримінальне провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу відкрили проти 36-річного тернополянина. На своїй дачі у селі Петриків Тернопільського району чоловік не тільки вирощував коноплю, а ще й тримав чималий запас зброї – 2 пістолети, карабін, 7 ножів, порох та близько 300 патронів.

Як розповіли у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області, уся зброя була бойова.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
 

"Пістолет був перероблений для стрільби бойовими кулями, карабін теж. Гранати, хоч і часів Другої світової війни, були придатні для свого безпосереднього використання. Крім того, чоловік мав ще й близько пів-літра пороху.  Причому всю цю зброю він тримав у різних місцях. Так, патрони лежали серед різного мотлоху надворі, пістолети – у кімнаті, рушниця – на горищі. Це дуже великий запас зброї", - зауважили міліціонери.

Міліція навідалася до тернополянина під час операції "Мак-2013".

Автор: Фото: Прес-служба МВС
 

"До дачного будинку чоловіка правоохоронці навідалися, аби провести санкціонований обшук у зв'язку із досудовим розслідуванням кримінального провадження за частиною 1 статті 310 ККУ  -- за фактом незаконного вирощування коноплі", - інформував Руслан Балик, начальник Тернопільського райвідділу внутрішніх справ.

Наркотичні речовини у домі справді знайшли – близько двох десятків конопель. Та склад зброї міліціонерів зацікавив значно більше.

"Факт продажу коноплі довести не вдалося. Чоловік наполягав, що вирощував її для власного використання. Зброю, за його словами, він придбав, а набої для неї – викопав із землі. Увесь арсенал уже передали експертам, вони і будуть з'ясовувати, так це чи ні. Раніше цей тернополян уже був двічі судимий за крадіжки. Такі люди перебувають під постійним наглядом міліції. Тому до нього і завітали із обшуком", - резюмували у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Коноплю і арсенал зброї знайшли у мешканця Тернопольщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути