пʼятниця, 26 грудня 2014 18:23

Конфлікт між "казаками" і Плотницьким перейшов у збройне протистояння — активіст

Конфлікт між "казаками" і Плотницьким перейшов у збройне протистояння —  активіст
Фото: focus.ua

Керівник самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький намагається укріпити свої позиції. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов, коментуючи що на зміну "казаків" на Донбасі прибувають російські військові та найманці.

"Конфлікт Плотницького і "казаків" перейшов з публічних обвинувачень до прямого збройного протистояння. З евакуацією Козіцина в Росію ситуація не змінилась. Він керував "казацькими" загонами, які контролюють 80 відсотків Луганщини. Проте на території лишились впливові польові командири — Дрьомов, Мозговий. Вони не підпорядковані Плотницькому, попри його намагання встановити абсолютну владу", — розповів Снєгирьов.

Він зазначив, що Плотницькому протистоїть весь внутрішній фронт: "Озброєних бойовиків більше за людей, на яких він може спиратись. Саме тому підпорядкованому йому батальйону "Зоря" перекинули з Росії шість танків та підкріплення. Тобто йде укріплення його позицій. Крім того, спостерігається конфлікт Плотницького і так званого МДБ "ЛНР". Він намагається поміняти і цю вертикаль, створивши окремий полк. Його завданням буде боротьба з українським підпіллям і диверсійними групами".

Активіст пояснив навіщо "казаків" змінюють на російських військових: "Усі розуміють, що військовим шляхом не подолають так звані "казацькі" загони. Тому йде їх ротація на російських військових, або на підпорядковані Плотницькому загони. Намагаються створити нові утворення, в які віллються ці "казацькі" загони. Таким чином вони втратять свою боєздатність і єдине командування".

Снєгирьов додав, що сепаратисти займаються контрабандою і вивозять майно з Донбасу.

"Бойовики не вивозять з області особисту господарку. Вони контролюють "віджаті" автомобілі та вугілля, яке йде з Луганська до Ростова. Там вже сформований "чорний ринок" незаконно привезених з Луганщини автомобілів. Існують цілі вугільні склади. У газетах об'яви, що можна за безцінь купити антрацитову групу. Ще "казацькі" загони контролюють трафік зброї, який йде до Росії. Там вже напрацьовуванні схеми і по дрібницям "казаки" не працюють".

Нагадаємо, що раніше координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомив, що "казаків" перевозять на автобусах групами з Донбасу до Росії. Пункти з перевезення організовані в Алчевську і Перевальську. Тимчук відзначає, що в них багато "особистих речей".

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між "казаками" і Плотницьким перейшов у збройне протистояння — активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути