пʼятниця, 05 жовтня 2012 13:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Комунальники" розтрощили табір захисників української мови в Києві на очах міліції
5

Кілька невідомих осіб в одязі працівників комунальних служб влаштували погроми у таборі захисників української мови біля Українського дому у Києві. Про це повідомив координаторі акції протесту, член УНП Віктор Горбач.

"Сьогодні вночі о 5 год. Біля Українського дому з'явилися "справжні хазяї життя" на нашій землі і на очах присутніх поруч працівників правоохоронних органів, які побоялися виходити з автомобіля навіть на прохання про допомогу від протестувальників брутально, методично і шаленому темпі зруйнували табір протестуючих, зламавши і повантаживши на причіп трактора, на якому приїхали, намети, парасолі, столи, стільці, прапори та інше майно. Не дивлячись на заяву представників міліції, що все законно, і це представники ШРЕО, вони не показували ніяких докуметів які б посвідчували їх особи чи документів, що давали б їм право на якісь дії. В лічені хвилини було знищено повантажене і вивезене в невідомому напрямку все майно наметового містечка", - повідомив Gazeta.ua Горбач.

За його словами. при складанні протоколу працівники міліції змушували людей, котрі були присутні при інциденті, підписувати покази, де було написано що все проходило в рамках закону і вони не мають ніяких претензій.

"Ця спроба за останній місяць була третьою, на дві попередні, що виявилися для нападників менш вдалими 9.09.2012 та 01.10.2012, правоохоронні органи ніяким чином не реагують, хоча були подані заяви та складено протоколи", - підсумував Горбач.

За словами голови Секретаріату КУНу Володимира Манька, постраждалі активісти та представники об'єднання "Наша Україна" пишуть заяви у міліцію та вимагають порушити кримінальну справу по факту скоєних злочинів. Попри все, активісти повідомили, що відстоюватимуть українську мову й надалі.

Нагадаємо, 9 вересня активісти повідомляли про те, що невідомі в жилетах комунальників вчинили погром в таборі захисників української мови біля Українського дому в Києві.

Міліція цю інформацію заперечувала, зазначивши, що до місця акції прибули представники комунальних служб, щоб прибрати сміття. Учасники акції, як зазначили правоохоронці, викликали міліцію, вважаючи, що проти них чиняться якісь протиправні дії.

Нагадаємо, протести проти мовного закону біля Українського дому розпочались 3 липня, в день прийняття закону Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «"Комунальники" розтрощили табір захисників української мови в Києві на очах міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути