Ексклюзиви
субота, 08 травня 2021 05:25

Композитора побили до смерті дорогою з кафе
4

21 рік тому 8 травня у Львові проломили голову народному артисту України, композитору 45-річному Ігорю Білозору. Від отриманих побоїв він помер у лікарні за 20 діб.

8 травня 2000-го  у Львові побили композитора 45-річного  Ігоря  Білозора.  Від отриманих травм помер у лікарні
Фото: kray.org.ua
Ігоря Білозора  поховали на Личаківському кладовищі
Ігоря Білозора  поховали на Личаківському кладовищі
Ігор із сином Андрієм, 1985 рік

Того дня Ігор із товаришами відпочивав у кав'ярні "Цісарська кава", святкували день народження. Почав співати українську пісню "Перший сніг", що не сподобалось іншій компанії відвідувачів. Ті хотіли слухати російський шансон. П'яні чоловіки вимагали припинити спів. А на пояснення, що виступає народний артист - почали ображати українців та українську мову. Словесна перепалка переросла у конфлікт, який зупиняла міліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові показали невідомі фотографії із Ігорем Білозором

Увечері чоловіки розійшлись. Ігор Білозір разом із товаришем, журналістом Миколою Гнатовським, йшов додому. Раптом на них напали та почали бити кастетами.

Спроби медиків урятувати життя українського композитора не дали результатів. 28 травня він помер. Його поховали на Личаківському кладовищі.

Винуватцями нападу визнали Дмитра Воронова, сина першого заступника начальника Львівського МВС, та підприємця Юрія Калініна. Перший отримав 15 років як убивця, другий - 12, як співучасник. Згодом, 2002-го, вироки скоротили до 10 та 8 років.

Мораторій на виконання російських пісень наклали у Львові 18 червня 2000-го. Автор проекту ухвали - міський депутат Орест Друдль - переконував колег, що вона має винятковий характер відповідно до надзвичайних обставин. Вони склались у місті після смерті композитора Ігоря Білозора. Інформація що місто засмічує саме кримінальний російський шансон, не афішувалася.

Зараз ви читаєте новину «Композитора побили до смерті дорогою з кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути