неділя, 15 січня 2023 01:49

Командування ПС ЗСУ підтвердило знищення багатоповерхівки в Дніпрі російською ракетою Х-22

Командування ПС ЗСУ підтвердило знищення багатоповерхівки в Дніпрі російською ракетою Х-22
Важку ракету Х-22 неможливо перехопити тими засобами ППО, які є у ЗСУ. Фото: defence-ua.com

Багатоповерховий будинок у Дніпрі 14 січня був знищений російськими терористами за допомогою важкої крилатої ракети Х-22.

Пуск ракети терористи здійснили з території Курської області РФ, сили ППО України не мають можливості збивати такі ракети, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України з посиланням на командувача ПС ЗСУ генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

За даними ПС ЗСУ, ракета була випущена з одного з п'яти бомбардувальників Ту-22М3 російських терористів, які в той момент перебували в повітрі.

"Одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 ч. 30 хв. 14 січня 2023 року, потрапила в багатоповерхівку в м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Ніяких сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає" - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба вимагає від G7 і ЄС "вбити" ракетну промисловість Росії

У командуванні нагадали, що ракета Х-22 неточна і може відхилятися від цілі на сотні метрів. Зараз у ЗСУ немає засобів ППО, які можуть успішно перехопити та збити даний тип ракет - з початку російського вторгнення по території України було випущено 210 таких ракет й жодну з них не збили.

Збивати ці ракети зможуть системи, надані західними партнерами - Patriot PAC-3 або SAMP-T.

Російські терористи 14 січня в черговий раз атакували Україну ракетами. У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що всього ворог запустив 38 ракет різних типів. З них 25 були знищені.

Прицільним ракетним ударом терористів був знищений багатоповерховий будинок в Дніпрі, загинуло не менше 12 осіб, доля 26 все ще невідома.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця відреагував на масований ракетний обстріл України, зажадавши від ООН не бути байдужими та порівняв російського постпреда з м'ясником.

Зараз ви читаєте новину «Командування ПС ЗСУ підтвердило знищення багатоповерхівки в Дніпрі російською ракетою Х-22». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути